Άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν τα σενάρια για το μέλλον της Cyta, λόγω των επικείμενων αποκρατικοποιήσεων που έχουν δρομολογηθεί από την τρόικα στη Κύπρο. Τα σενάρια εστιάζονται κυρίως στο ποιος όμιλος θα διεκδικήσει, θα φλερτάρει η θα πλειοδοτήσει για να θέσει υπό τον έλεγχο του τον κρατικό κυπριακό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό.
Υποψήφιοι σίγουρα θα υπάρξουν, γιατί οι υποδομές τις Κύπρου είναι πολύτιμες, κυρίως λόγω των διεθνών συνδέσεων με τη Μέση Ανατολή και Αφρική. Πρόχειρα – πρόχειρα και πάντα επηρεασμένοι από το τι είχε συμβεί στην Ελλάδα με την αντίστοιχη περίπτωση του ΟΤΕ, ο πρώτος συνειρμός οδηγεί το μυαλό στο Γερμανικό όμιλο – στην περίπτωση που θέλει να επεκτείνει το Νοτιανατολικό και Ελλαδικό Τόξο – ή ο Κόκκινος όμιλος – για τους ίδιους ακριβώς λόγους.
Ανεξάρτητα πάντως από το τι θα προκύψει στο αμέσως επόμενο διάστημα, η Cyta ήταν και παραμένει «μαγαζί γωνία» που ο «αέρας» του αξίζει πολλά.