22.6 C
Athens
Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
More

    Ακάλυπτες επιταγές θα καταχωρούνται στο ΚΑΠ, που επαναλειτουργεί από την 1ηΣεπτέμβριου

    Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και ο Έφορος Υπηρεσίας Εποπτείας και Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών ανακοινώνουν την επαναλειτουργία του ΚΑΠ από την 1ηΣεπτέμβριου 2013, ώστε να δοθεί χρονικό περιθώριο στους εκδότες επιταγών να διευθετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

    Ακάλυπτες επιταγές που έχουν εκδοθεί μετά την 1η Αυγούστου 2013 καταχωρούνται σύμφωνα με τις Κοινές Οδηγίες όπως ισχύουν. Η καταχώριση προσώπων στο ΚΑΠ ενόψει των πρόσφατων εξελίξεων στο τραπεζικό σύστημα  θα γίνεται στη βάση κριτηρίων και προϋποθέσεων με διαφοροποιημένη διαδικασία η οποία επισυνάπτεται.

    Η διαδικασία αυτή είναι όπως πιο κάτω:

    1. Λαμβάνει υπόψη τα προβλήματα που προκύπτουν από τα περιοριστικά μέτρα, καθώς και τις πρόνοιες του Περί της Επιβολής Περιοριστικών Μέτρων στις Συναλλαγές Νόμου.

    2. Αναγνωρίζει τα προβλήματα που προκύπτουν από τα μέτρα εξυγίανσης και αποβλέπει στη διάφανη, ίση και δίκαιη μεταχείριση ατόμων που θα κατέληγαν να καταχωρηθούν στο ΚΑΠ λόγω και μόνον των μέτρων εξυγίανσης και,

    3.  Απλοποιεί τη διαδικασία τακτοποίησης ακάλυπτων επιταγών και διαγραφής από το ΚΑΠ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    15,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles