16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Αντιηλιακό, χάρτη, βατραχοπέδιλα…επιτραπέζιο πήρατε;;;

    Αν είστε από τα άτομα που λατρεύετε να λιώνετε στο τάβλι το καλοκαίρι, καλύτερα να σταματήσετε τώρα να διαβάζετε αυτό το άρθρο.

    Για εσάς όμως που έχετε βαρεθεί τα video games και αναζητάτε κάτι που θα προκαλέσει τη φαντασία σας και το μυαλό σας, ενώ παράλληλα θα συμμετέχει και η παρέα σας, σας έχουμε μια πολύ καλή πρόταση: επιτραπέζια παιχνίδια. Και δεν εννοούμε τα γνωστά πολυδιαφημισμένα Trivial, Taboo, Scrabble κτλ. Δε λέμε ότι δεν είναι αρκετά καλά κι αυτά, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά ακόμη, πολύ λιγότερο γνωστά, που σίγουρα αξίζει να το ψάξετε λίγο περισσότερο.

    Στην Ελλάδα, καταστήματα όπως η Κάισσα φέρνουν στην Ελλάδα παιχνίδια με συλλεκτικές κάρτες όπως το πολύ γνωστό World of Warcraft (το card game είναι πολύ πιο κοινωνικό από το online game κατά τη γνώμη μας, ενώ απαιτεί ικανότητες στρατηγικής σε μεγαλύτερο βαθμό), αλλά και το Magic the Gathering. Υπάρχουν επίσης παιχνίδια με συλλεκτικές μινιατούρες όπως το Dungeons & Dragons, παιχνίδια ρόλων, αλλά και παιχνίδια με μινιατούρες μοντελισμού που συναρμολογεί και βάφει κανείς μόνος του. Και βέβαια, υπάρχουν και πολλά επιτραπέζια παιχνίδια «για μεγάλους» που μπορούν να σας χαρίσουν ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού, να ακονίσουν το μυαλό σας και να οξύνουν τις στρατηγικές ικανότητες και γνώσεις σας.

    Ένα site που ανακαλύψαμε και θεωρούμε από τα πιο ενημερωμένα του είδους είναι το boardgamegeek.com το οποίο συγκεντρώνει μεγάλο μέρος των φανατικών ανά τον κόσμο παιχτών επιτραπέζιων και όχι μόνο παιχνιδιών, κριτικές, βαθμολογία, ακόμα και φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει οι ίδιοι οι χρήστες με τους ίδιους και τους φίλους τους να παίζουν το αγαπημένο τους board game. Το site δίνει επίσης τη δυνατότητα να αγοράσει κανείς απευθείας το παιχνίδι μέσω ebay, να συνομιλήσει σε forum με άλλους παίχτες κ.ά.

    Αν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για να παίζετε στις διακοπές σας, το προαναφερθέν site μπορεί να σας βοηθήσει αρκετά καθώς συγκεντρώνει κριτικές και συντάσσει λίστες με τα καλύτερα και πιο βραβευμένα board games, αναλόγως το είδος πχ. στρατηγικής, θεματικά, πολεμικά, οικογενειακά κτλ.

    Από τα καλύτερα του είδους και από τα πιο γνωστά είναι «Οι άποικοι του Κατάν», για το οποίο βέβαια έχουν βγει ένα σωρό επεκτάσεις λόγω της θερμής υποδοχής που γνώρισε από τους gamers, το «DOMINION- Ο κυρίαρχος» αλλά και το –προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα- «Στα Κάστρα του Μυστρά».

    Αυτό που θα σας εντυπωσιάσει και ενδεχομένως θα σας κερδίσει στα παραπάνω παιχνίδια, αλλά και στα τόσα άλλα που κυκλοφορούν, είναι ότι άλλα συνδυάζουν ιστορικά γεγονότα, άλλα φανταστικά στοιχεία (όπως πχ. «Η Πόλη του Γαλάζιου Φεγγαριού»), ακόμα και οικονομικές και στρατηγικές γνώσεις και ικανότητες, ενώ παράλληλα ακονίζουν το μυαλό και διασκεδάζουν εσάς και τους φίλους σας.

    Αν πάλι προτιμάτε να συνδυάσετε τον καφέ, την παρέα σας και το επιτραπέζιο κάπου εκτός σπιτιού, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το κοντινότερο Playhouse. Στην Αθήνα μπορείτε να το βρείτε στην περιοχή των Εξαρχείων (Βαλτετσίου 49), όπου σε

    ια ευχάριστη, παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα, τα παιδιά θα σας εξηγήσουν τους κανόνες του παιχνιδιού που θα διαλέξετε να παίξετε με τους φίλους σας, μέσα από μια μεγάλη λίστα παιχνιδιών που δεν κυκλοφορούν ευρέως στην Ελλάδα.

    Άλλα κορυφαία board games:

    1) The Pillars of the Earth (Στυλοβάτες της Γης) (το συγκεκριμένο βασίζεται στο πολύ επιτυχημένο ομώνυμο βιβλίο του Ken Follett)

    2) Notre Dame (μεσαιωνικό, στρατηγικής, πολυβραβευμένο)

    3) Agricola (στα top ten των strategy games)

    4) Byzantium (μεσαιωνικό, πολεμικό, πολιτικό, στρατηγικής)

    5) Tales of the Arabian Nights (φαντασίαςπεριπέτεια)

    6) Memoir ‘44 (πολεμικό, με αμέτρητα expansion και το καλύτερο ranking στην κατηγορία του)

     

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles