22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Από τα κουπόνια σίτισης… στα Κουπόνια Καινοτομίας για ΤΠΕ!

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να μας εκπλήσσει για άλλη μια φορά στον τομέα των ΤΠΕ, αφού στο πλαίσιο επίτευξης του στόχου στήριξης και εξέλιξης των πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων παρουσίασε πρόσφατα μια νέα ιδέα που βασίζεται στα λεγόμενα..«κουπόνια καινοτομίας» για ΤΠΕ.

    tpe

    Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει πιλοτικά, στην Ισπανία, όπου οι εκεί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ΤΠΕ, έχουν πρώτοι την ευκαιρία να κάνουν χρήση και να επωφεληθούν από τα «κουπόνια καινοτομίας» για ΤΠΕ.

    Τα κουπόνια χρηματοδοτούνται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και υπεύθυνοι για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος στα κράτη μέλη της ΕΕ θα είναι οι τοπικές αρχές. Στην περίπτωση πάντως της Κύπρου τα πράγματα είναι πολύ «πρώιμα…» αφού δεν έχει διορισθεί ακόμη τοπική αρχή και κατά συνέπεια το πρόγραμμα αυτό δεν μπορεί να τρέξει. Η ΕΕ έχει όμως προγραμματίσει το πρόγραμμα να ξεκινήσει να υλοποιείται σε όλα τα Κράτη Μέλη κατά το 2014.

    Ο τρόπος λειτουργίας είναι πολύ απλός. Οι ΜΜΕ δικαιούχοι του εν λόγω προγράμματος θα ανταλλάζουν τα κουπόνια για υπηρεσίες που θα τους παρέχονται από άλλα νομικά πρόσωπα. Οι υπηρεσίες αυτές μπορεί ΠΧ. να είναι βοήθεια στη δημιουργία ενός δικτυακού τόπου για την επιχείρησή τους και πώς να τον χρησιμοποιούν επικερδώς, να μάθουν να χρησιμοποιούν τα εργαλεία του ηλεκτρονικού εμπορίου για τις καθημερινές τους εργασίες καθώς και για την πώληση των προϊόντων τους και η δημιουργία εξελιγμένων εργαλείων ΤΠΕ για τις εσωτερικές τους διεργασίες, όπως για τη βελτίωση του προγραμματισμού των πόρων τους, τη καλύτερη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και τη καταλληλότερη διαχείριση πελατειακών σχέσεων.

    Με τον τρόπο αυτό, οι τοπικές αρχές θα έχουν την ευκαιρία να βοηθήσουν τις ΜΜΕ της χώρας τους να αποκτήσουν ευκολότερη πρόσβαση στην τεχνογνωσία, τεχνολογία και στους παροχείς υπηρεσιών ΤΠΕ με σκοπό την διευκόλυνση των εργασιών τους και την εξέλιξή τους στις αγορές. Περαιτέρω, το πρόγραμμα αυτό έχει ως σκοπό να παροτρύνει τους ειδικούς των ΤΠΕ, είτε είναι ιδιωτικές εταιρείες, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα ή άλλοι πιστοποιημένοι οργανισμοί παροχείς υπηρεσιών ΤΠΕ να συνεργαστούν περισσότερο με τις ΜΜΕ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles