18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Γιατί η Google αγόρασε τη Motorola ?

    Χθές όπως είναι γνωστό η Google προέβη στην εξαγορά της Motorola Mobility, του κλάδου της Motorola που κατασκευάζει τα κινητά smartphones. Φυσικά η πρώτη σκέψη είναι ότι η Google πλέον αποκτά και hardware βραχίονα.

    Όμως πολλοί –και εμείς ομολογουμένως- δεν έχουν πειστεί ότι αυτό κοστιζει 12,5 Δολλάρια. Τι άλλο λοιπόν αγοράζει η Google στο πακέτο ;

    Με μία λέξη. Πατέντες ! και όχι μία η δύο, αλλά 17.000 (ενώ άλλες 7.000 αναμένουν έγκριση). Αυτό σημαίνει ότι η Google πλέον θα έχει πρόσβαση σε μια τεράστια δεξαμενή γνώσης , ειδικά τώρα που οι ανταλλαγές μηνύσεων μεταξύ των εταιριών του χώρου για παραβιάσεις ευρεσιτεχνιών και αθέμιτου ανταγωνισμού έχουν γίνει καθημερινότητα, η Google αγαράζει ένα καλό πακέτο και καθαρίζει μια και καλή.

    Επίσης οι δικές τις πατέντες δεν θα χρειάζεται πλέον να παραδίδονται σε χέρια τρίτων (κατασκευαστών) οι οποίοι αναλάμβαναν να τις ενσωματώσουν στα Android κινητά τους. Ειδικά μάλιστα για τη σειρά Nexus, η HTC και η Samsung, η Google είχε πολύ στενή συνεργασία σε επίπεδο κώδικα Android και οι διαρροές τεχνογνωσίας είχαν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας.

    Τώρα θα μπορεί να λανσάρει νωρίτερα τα δικά τις μοντέλα με καινοτόμες εκδόσεις Android, κρατώντας τα πρωτεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles