23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Δικαστική αντιπαράθεση για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην Κυπριακών συμφερόντων εταιρία MediaGold

    Σε δικαστικό επίπεδο ανεβάζει την αντιπαράθεση η Forthnet, με την ΕΠΟ, όσον αφορά στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος της περιόδου 2013-16. Εκτός από την αγωγή κατέθεσε πλέον και μήνυση σε βάρος της Ομοσπονδίας, ζητώντας τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών.

    Συγκεκριμένα, η Forthnet με την αγωγή που θα συζητηθεί στις 15 Μαίου ζητά την ακύρωση της απόφασης του ΔΣ της ΕΠΟ για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος, στην Κυπριακών συμφερόντων εταιρία MediaGold.

    Η Forthnet η οποία είχε από τον Ιανουάριο καταγγείλει, με ανακοινώσεις της ως αδιαφανή τη διαδικασία, επισημαίνοντας ότι η ανάθεση των δικαιωμάτων σε μία εταιρεία διαμεσολάβησης έγινε προς όφελος συγκεκριμένου τηλεοπτικού φορέα. Η ΕΠΟ έκρινε ως πιο συμφέρουσα την προσφορά της Media Gold παραχωρώντας για 3 χρόνια τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος ως και το 2016 στην εταιρία MediaGold, η οποία όμως δεν είναι τηλεοπτική εταιρεία. Κάτι που τελικά αποδείχθηκε κεφαλαιώδες λάθος αφού σύμφωνα με το άρθρο 84 του Νόμου 2725, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να συνάπτει σχετικές συμβάσεις ανάθεσης δικαιωμάτων, μόνο με τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς σταθμούς.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles