16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Εμπόδιο της Apple στη διάθεση του Galaxy Tab 10.1 ? Πολύ κακό για το τίποτα !

    Με απόφαση γερμανικού δικαστηρίου του Ντίσελντορφ  η οποία πάρθηκε με προσφυγή της Apple, μπαίνει φρένο στη διάθεση της ταμπλέτας Galaxy Tab 10.1 που είναι η «ναυαρχίδα» της Samsung. Συγκεκριμένα το γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι δικαίως η Appple προσέφυγε εναντίον της Samsung για παραβίαση της πατέντας σχεδιασμού που έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή ένωση. Η πατέντα 000181607-0001 περιγράφει τα χαρακτηριστικά εξωτερικού σχεδιασμού του iPad.

    Η διαμάχη αυτή καταδεικνύει αφ’ενός την ανησυχία της Apple για την απειλή από την Samsung και αφ’ετέρου αποσκοπεί στο να αποτρέψει την Κορεάτικη εταιρεία από το να χαρακτηρίζει τη δική της ταμπλέτα ως iPad killer.

    Πέρα από το πυροτέχνημα του Γερμανικού δικαστηρίου η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική, κυρίως διότι η απόφαση αφορά μοντέλο που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρωπαϊκής αγοράς και ούτε και στην Ελλάδα. Επίσης
    η απόφαση δεν αφορά το μοντέλο Galaxy Tab 10.1 που κυκλοφόρησε ως Vodafone branded, αλλά μία διαφορετική έκδοση που ακόμα δεν έχει πάρει το πράσινο φώς για την εμπορική διάθεσή της στην Ευρώπη.

    Η ίδια η Samsung δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν θα εφεσιβάλλει της απόφασης, ή θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στον εξωτερικό σχεδιασμό της συσκευής, παρακάμπτοντας έτσι το σκόπελο της δικαστικής απόφασης.
    Σε κάθε περίπτωση –όπως προαναφέραμε- ίσως η αγωγή της Apple, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα, καθώς στρεφόμενη εναντίον της Samsung τη χρίζει ως υπολογίσιμο αντίπαλο στο χώρο των tablets. To σίγουρο είναι ότι κερδίζει χρόνο για να αντεπιτεθεί τεχνολογικά, διότι η ιστορία έχει δείξει ότι πραγματικός κριτής των προϊόντων είναι το κοινό και όχι οι δικαστικές αποφάσεις.

    Food for thought: H Samsung είναι βασικός προμηθευτής των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων που χρησιμοποιούνται στα iPad, iPhone και πολλά άλλα προϊόντα της Apple.

    Stay tuned…

    Update: 16 Αυγούστου 2011. Το γερμανικό δικαστήριο ανακοίνωσε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας μπορεί να ισχύσει μόνο στη Γερμανία. Περισσότερες λεπτομέρειες, εδώ.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles