20.8 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ημερίδα με θέμα την Αξιοποίηση Προγραμμάτων Χρηματοδότησης από ΜΚΟ

    Ημερίδα με θέμα την Αξιοποίηση Προγραμμάτων Χρηματοδότησης από ΜΚΟ, διοργανώθηκε πρόσφατα από το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

    microsoft_MKO

    Στο πλαίσιο της ημερίδας, έγινε ενημέρωση για τον τρόπο εντοπισμού και αξιοποίησης των ευκαιριών που παρουσιάζονται μέσα από την εφαρμογή των σωστών εργαλείων. Παράλληλα, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η Microsoft Κύπρου, πληροφόρησε τους εκπροσώπους των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για τα δωρεάν λογισμικά προγράμματα που προσφέρει η εταιρεία.

    Αναφερόμενος στην αξιοποίηση προγραμμάτων χρηματοδότησης, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ, κ. Γιάννης Γιαννάκη, σημείωσε: «Η αξιοποίηση προγραμμάτων χρηματοδότησης και ειδικότερα των Ευρωπαϊκών είναι και μέσα στους όρους εντολής που μου έχει δώσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό η αξιοποίηση τους, όχι μόνο στο θέμα του οικονομικού αλλά και στην απόκτηση νέων εμπειριών, καλών πρακτικών αλλά και στη δικτύωση με άλλους φορείς από το εξωτερικό».

    Σε χαιρετισμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία εκφώνησε ο Επίτροπος Εθελοντισμού  κ. Γιαννάκη, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε: «Λόγω της οικονομικής κρίσης, το κράτος έχει μειωμένα εργαλεία για την στήριξη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Η αξιοποίηση προγραμμάτων, κυρίως Ευρωπαϊκών, αναδεικνύει μια άλλη σημαντική δυνατότητα για τις Οργανώσεις, δηλαδή της άντλησης σημαντικών κονδυλίων με στόχο την εφαρμογή των προγραμμάτων τους και την ενίσχυση της λειτουργίας τους».

    Η Προϊσταμένη του Τμήματος Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Θέα Πιερίδου, τόνισε πως στόχος της ημερίδας είναι “να δώσουμε τη δυνατότητα στις Κυπριακές  Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να γνωρίσουν τις ευκαιρίες που έχουν μέσω των ανταγωνιστικών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ώστε να  υποβάλλουν ποιοτικές προτάσεις  για να εξασφαλίζουν χρηματοδότηση η οποία θα τις βοηθήσει να εκπληρώσουν το έργο τους”.

    Σε δηλώσεις της η Citizenship Lead της Microsoft Κύπρου, κα. Laura Anne Ker-Lindsay, ανέφερε: «Η Microsoft Κύπρου πρόσφερε το Office 365 στις ΜΚΟ της Κύπρου επιτρέποντας τους πρόσβαση σε κορυφαία εργαλεία cloud για αύξηση της παραγωγικότητας και της ομαδικότητας τους. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στις ΜΚΟ, με πιο λίγους πόρους και χρόνο να γίνονται πιο αποτελεσματικοί στους στόχους τους. Οι ΜΚΟ όπως κάθε άλλος οργανισμός ή επιχείρηση, έχουν ανάγκη να εφαρμόζουν τις τελευταίες τεχνολογίες, ωστόσο πολλές φορές λόγω του ότι δεν έχουν τους πόρους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Με τη δωρεά του Office 365, οι ΜΚΟ μπορούν να καινοτομούν και να είναι πιο αποτελεσματικές και παραγωγικές στο έργο τους ».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles