21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ημερίδα της Cyta με τίτλο «Ας δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο διαδίκτυο»

    Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, η Cytanet,  πραγματοποίησε σήμερα στη Λευκωσία, ( Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014) ημερίδα με τίτλο «Ας δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο διαδίκτυο» (“Let’s create a better internet together”).

    cyta3

    Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Cyberethics” με την συμμετοχή 800 και πλέον  μαθητών Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών, και γονέων. Ανάμεσά τους ήταν και παιδιά της Σχολής Κωφών, τα οποία παρακολούθησαν την ημερίδα με τη βοήθεια διερμηνέα νοηματικής γλώσσας.

    Στόχος της ημερίδας ήταν να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν ότι είναι ευθύνη όλων, παιδιών, εκπαιδευτικών, πολιτείας και άλλων, να φροντίσουν έτσι ώστε το διαδίκτυο να διαμορφωθεί σε ένα καλύτερο χώρο για απόκτηση γνώσεων, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας.

    Την ημερίδα χαιρέτησε, εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, διαχρονικού συνεργάτη της Cyta σε αυτά τα θέματα, ο Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης κ Κώστας Χαμπιαούρης.

    Εκ μέρους της Cyta, τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας και Cytanet κ Αλέκος Αλεξάνδρου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Οργανισμός αναγνωρίζει ότι το διαδίκτυο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο και το πιο άμεσο μέσο επικοινωνίας και γνώσης και θεωρεί χρέος όλων να βοηθήσουν τα παιδιά και τους εφήβους να αναπτύξουν τις δεξιότητες εκείνες, που θα τους επιτρέψουν με υπεύθυνο τρόπο να το αξιοποιούν. Τόνισε παράλληλα, ότι η Cyta θα συνεχίσει το 2014 ακόμη πιο δυναμικά την προσπάθειά της σ’αυτό τον τομέα.

    Ένας από τους κύριους ομιλητές της ημερίδας ήταν ο κ. Στυλιανός Ζάρρας, Senior Vendor Manager της Amazon UK, ο οποίος έδωσε πρακτικές συμβουλές και τις βασικές αρχές που θα πρέπει να ακολουθούν οι νέοι για να διασφαλίσουν την ιδιωτική τους ζωή, τη φήμη τους και την προσωπική τους ασφάλεια. Άλλοι βασικοί ομιλητές ήταν ο κ. Μιχάλης Ρωσσίδης (Twitter) και ο κ. Κωνσταντίνος Χρίστου (Avocarrot), οι οποίοι μέσω βίντεο-παρουσιάσεων μοιράστηκαν συμβουλές για ένα καλύτερο διαδίκτυο, μέσα από τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες.

    cyta2

    Στην ημερίδα έγινε επίσης παρουσίαση από την κα Αναστασία Οικονόμου, Προϊστάμενη στον Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, μιας ταινίας με θέμα «Ας δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο διαδίκτυο», την οποία ετοίμασαν τα παιδιά που συμμετείχαν στο μαθητικό διαγωνισμό του Ινστιτούτου.  Τα σχολεία με τις 15 καλύτερες συμμετοχές ταινιών είχαν την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, να προβάλουν τη δουλειά τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ έξι από αυτά διακρίθηκαν.

    cyta1

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles