16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει την ανάπτυξη και χρήση των διαδικτυακών δημόσιων υπηρεσιών που λειτουργούν σε διασυνοριακό επίπεδο.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναλάβει τη δέσμευση να στηρίζει την ανάπτυξη και χρήση των διαδικτυακών δημόσιων υπηρεσιών που λειτουργούν σε διασυνοριακό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, συνέβαλε στη χρηματοδότηση πιλοτικών σχεδίων μεγάλης κλίμακας που συνδέουν διαφορετικά εθνικά ηλεκτρονικά συστήματα και θέτουν τα θεμέλια για τις ευρωπαϊκές διασυνοριακές δημόσιες υπηρεσίες. Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες για τις υπηρεσίες eID (STORK 2.0), eHealth (epSOS) και eJustice (eCODEX). Τα προηγούμενα πιλοτικά σχέδια για τις υπηρεσίες eBusiness (SPOCS) και eProcurement (PEPPOL, σήμερα OpenPEPPOLASBL) ολοκληρώθηκαν επιτυχώς.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξακολουθεί να στηρίζει τις διασύνδεση των υποδομών με στόχο την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών, όπως οι υπηρεσίες eIdentification και eProcurement, καθόλη την περίοδο 2014-2020, μέσω της χρηματοδοτικής διευκόλυνσης «Συνδέοντας την Ευρώπη».

    Παράλληλα, οι ευρωπαϊκοί κανόνες για την ηλεκτρονική ταυτοποίηση, την ηλεκτρονική βεβαίωση γνησιότητας και την ηλεκτρονική υπογραφή, που προτάθηκαν πέρυσι (IP/12/558), σκοπό έχουν να δώσουν στους πολίτες και τις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τη δική τους εθνική ηλεκτρονική ταυτότητα για να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες άλλων κρατών μελών της ΕΕ. Θα δημιουργηθεί επίσης μια εσωτερική αγορά για τις ηλεκτρονικές υπογραφές και τις συναφείς ηλεκτρονικές υπηρεσίες που εξασφαλίζουν συνθήκες εμπιστοσύνης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles