11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η Microsoft Κύπρου βάζει χρώμα στα Κέντρα Αυτισμού

    microsoft_kentro aftismou

    Έμπρακτη είναι η κοινωνική προσφορά της Microsoft Κύπρου σε όλα τα Κέντρα Αυτισμού που λειτουργούν στο νησί μας. Την Πέμπτη και Παρασκευή 20 και 21 Ιουνίου καθώς και την Παρασκευή 5 Ιουλίου, μια μεγάλη ομάδα εθελοντών της Microsoft, επισκέφθηκε τα Κέντρα Αυτισμού σε Λευκωσία. Λεμεσό και Πάφο αναλαμβάνοντας το βάψιμο των εσωτερικών χώρων. Η επιλογή των χρωμάτων έγινε με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού προσωπικού από τα Κέντρα Αυτισμού, έτσι ώστε τα παιδιά που εκπαιδεύονται στα εν λόγω Κέντρα να αντιλαμβάνονται και να αντιδρούν θετικά στο συγκεκριμένο περιβάλλον.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft Κύπρου στηρίζει τα Κέντρα Αυτισμού. Πριν μερικούς μήνες, η εταιρεία προσέφερε δωρεάν σε όλα τα Κέντρα Αυτισμού κονσόλες Xbox, εφοδιασμένες με, το σύστημα εντοπισμού κίνησης Kinect, με σκοπό την αξιοποίησή τους σε θέματα εκπαίδευσης και βελτίωσης των κινητικών ικανοτήτων των παιδιών μέσα από ειδικά προγράμματα. Πρόκειται για μια νέα μέθοδο εκπαίδευσης των παιδιών με αυτισμό, η οποία χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

    Εκ μέρους της Microsoft, η κα Laura Anne Ker-Lindsay, Citizenship Lead για την Κύπρο, ανέφερε «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, πρέπει να βρίσκουμε χρόνο έτσι ώστε να βοηθάμε αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο. Το βάψιμο των Κέντρων Αυτισμού σε ολόκληρη την Κύπρο ήταν μια σπουδαία πρωτοβουλία η οποία έφερε κοντά όχι μόνο το προσωπικό της Microsoft αλλά και τους δασκάλους καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό που εργάζεται στα συγκεκριμένα Κέντρα. Η χρωματική διάπλαση των αιθουσών διδασκαλίας προσφέρει πλέον στα παιδιά ένα ανανεωμένο και χαρούμενο περιβάλλον εκπαίδευσης. Η Microsoft είναι δίπλα στην Κυπριακή κοινωνία και θα συνεχίζει να προσφέρει με διάφορες ενέργειες, ειδικότερα αυτή την δύσκολη περίοδο».

    Από την πλευρά της, η Διευθύντρια του Κέντρου Αυτισμού στη Λεμεσό Άρτεμις Βλάχου, δήλωσε, «εκ μέρους των παιδιών αλλά και των γονιών από τα Κέντρα Παρέμβασης για τον Αυτισμό, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Microsoft Κύπρου για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία η οποία αφορά το βάψιμο πέντε αιθουσών στη Λεμεσό. Η αξιοποίηση του προσωπικού της εταιρείας ως εθελοντές, κάνει την ενέργεια ιδιαίτερα σημαντική. Είμαστε ευγνώμων και πραγματικά από τέτοιες ενέργειες παίρνουμε δύναμη έτσι ώστε να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά για να διατηρήσουμε τα σχολεία αυτά ζωντανά, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles