15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Η Microsoft Κύπρου στηρίζει τα αυτιστικά παιδιά

    Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην Microsoft Κύπρου, που προσέφερε στα τρία Κέντρα Αυτισμού (Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο) δωρεάν κονσόλες Xbox  εφοδιασμένες με το σύστημα εντοπισμού κίνησης Kinect, με σκοπό την αξιοποίησή τους σε θέματα εκπαίδευσης και βελτίωσης των κινητικών ικανοτήτων των παιδιών μέσα από ειδικά προγράμματα. Πρόκειται για μια νέα μέθοδο εκπαίδευσης των παιδιών με αυτισμό, η οποία χρησιμοποιείται ήδη με μεγάλη επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

    Παράλληλα, με στόχο την επίτευξη σωστών αποτελεσμάτων, η Microsoft Κύπρου προχωρά σταδιακά στην εκπαίδευση δασκάλων, φροντιστών και γονιών σε όλα τα Κέντρα Παρέμβασης για τον Αυτισμό, αφού η σωστή αξιοποίηση των δυνατοτήτων της κονσόλας Xbox και της συσκευής Kinect μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση κινητικών προβλημάτων. Αποτελέσματα ερευνών στις ΗΠΑ δείχνουν ότι το Xbox Kinect μπορεί να βοηθήσει παιδιά έτσι ώστε να συντονίζουν καλύτερα το σώμα τους, να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους ικανότητες καθώς και να βελτιώσουν την ομιλία τους.

    Η Microsoft Κύπρου έχει διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για προώθηση και εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ενώ παράλληλα είναι μια καλή ευκαιρία για ενημέρωση και προβολή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό. Πέραν αυτού, η Microsoft Κύπρου θα προχωρήσει, σε πιλοτικό στάδιο, στην εκπαίδευση εξειδικευμένου προσωπικού σε δέκα σχολεία με μονάδες αποκατάστασης κινησιολογίας, παγκύπρια, με στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει το Xbox Kinect.

    Μελλοντικός στόχος της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι η εκπαίδευση των δασκάλων που βοηθούν τα παιδιά με αυτισμό, έτσι ώστε να αξιοποιούν το Xbox ως εργαλείο αποκατάστασης. Παράλληλα τροχοδρομείται η εφαρμογή του Xbox Kinect ως εργαλείο μάθησης για φοιτητές Κυπριακών Πανεπιστημίων οι οποίοι θα ασχοληθούν με την εκπαίδευση και κυρίως με τομείς όπως η φυσική αγωγή, φυσιοθεραπεία, κτλ. Όραμα της Microsoft Κύπρου είναι να εργαστούν όλοι για το «παιχνίδι» αυτό που έχει δημιουργηθεί ειδικά για παιδιά με ειδικές ικανότητες όπως τον αυτισμό, τη μυϊκή δυστροφία κτλ, να τελειοποιηθεί και να μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί σε κέντρα αυτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

    «Από την πρώτη στιγμή που είδα το Xbox Kinect στο Seattle της Αμερικής κατάλαβα πως δεν ήταν απλά ένα παιχνίδι. Το Xbox Kinect είναι ένα εργαλείο για την εκπαίδευση των παιδιών μας και ειδικότερα αυτών με αναπηρίες, αναπτύσσοντας την κοινωνική αλληλεπίδραση και τη συναισθηματική τους νοημοσύνη» δήλωσε ο κ. Αντρέας Χρυσάφης, εθελοντής στο πρόγραμμα στήριξης των παιδιών με αυτισμό.

    Από την πλευρά της, η κ. Πωλίνα Χρυσοστόμου, Συντονίστρια στο Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου, δήλωσε: «Ο Σύνδεσμος για άτομα με Αυτισμό αγκαλιάζει τέτοιες σημαντικές προσπάθειες που μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα. Όταν η Microsoft Κύπρου, με δική της πρωτοβουλία, μας ανακοίνωσε ότι μας προσφέρει δωρεάν κονσόλες καθώς και εκπαίδευση του προσωπικού σε όλα τα Κέντρα Αυτισμού, το δεχθήκαμε με ενθουσιασμό, γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να προσφέρουμε στα παιδιά με αυτισμό κάτι καινούριο και διαφορετικό, το οποίο είμαι σίγουρη ότι θα τα βοηθήσει σε διάφορους τομείς».

    Εκ μέρους της Microsoft, η κα Laura Anne Ker-Lindsay, Citizenship Lead για την Κύπρο, ανέφερε: «Στη Microsoft πιστεύουμε ότι ο καθένας πρέπει να έχει πρόσβαση σε τεχνολογίες οι οποίες μπορούν να τον βοηθήσουν να κατανοήσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του. Η τεχνολογία μας ξεπερνά τα εμπόδια, δημιουργεί νέες ευκαιρίες και βελτιώνει την ποιότητα ζωής και ικανοτήτων των ανθρώπων σε όλες τις ηλικίες. Οι δραστηριότητες κοινωνικής ευθύνης της Microsoft Κύπρου μπορούν να βοηθήσουν έτσι ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles