13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η PhoenixPro και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Ημερίδα με θέμα το “Next Generation Security Seminar’’

    H PhoenixPro, πρωτοπόρος εταιρία παροχής λύσεων ασφάλειας δεδομένων και πληροφοριακών συστημάτων και το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας  πραγματοποίησαν  με μεγάλη επιτυχία πριν από λίγες μέρες (την  Τρίτη 15 Μαίου 2012) ημερίδα με θέμα το “Next Generation Security”.  Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου και προσέλκυσε μεγάλο αριθμό φοιτητών και καθηγητών διαφόρων Πανεπιστημίων.  Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης Λειτουργοί/Υπεύθυνοι Ασφάλειας και Δικτύων από οργανισμούς του Τραπεζικού, Ασφαλιστικού τομέα καθώς και από εταιρίες του Εμπορικού, Κατασκευαστικού, Εξαγωγικού χώρου και Παροχής Επιχειρηματικών Υπηρεσιών.

    Τις εργασίες της Ημερίδας άνοιξε η Δρ. Ιωάννα Διονυσίου η οποία ηγήθηκε της οργάνωσης εκ μέρους του Πανεπιστημίου.  Σημειώθηκε δε αξιοσημείωτη επιτυχία με μεγάλο αριθμό ερωτήσεων και ευρεία συζήτηση από τους συμμετέχοντες σε σχέση με τις προηγμένες τεχνικές διείσδυσης («Penetration») που παρουσιάστηκαν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε εκείνες που αφορούν στην εκμετάλλευση των αδυναμιών που πηγάζουν από τον πιο αδύναμο κρίκο της αλυσίδας της ασφάλειας, δηλαδή τον ανθρώπινο παράγοντα («social engineering»)!.

    Ο CEO της PhoenixPro, Γεώργιος Α. Κορέλλης, ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την προσέλευση και ενεργό συμμετοχή τους καθώς και για τον ενθουσιασμό που επέδειξαν καθόλη την διάρκεια της παρουσίασης των επιθέσεων.  Σχολίασε δε ιδιαίτερα την μεγάλη προσέλευση των φοιτητών καθώς και το έντονο ενδιαφέρον τους για να ενημερωθούν ως προς τους τρόπους διείσδυσης αλλά και τα δυνατά μέτρα προφύλαξης.  «Η καλύτερη πρόληψη προέρχεται από την έγκαιρη ενημέρωση των φοιτητών, οι οποίοι σύντομα θα είναι οι επαγγελματίες που θα χειρίζονται τις τεχνολογίες ασφάλειας και πληροφορικής των οργανισμών της Κύπρου.  Σε αυτά τα πλαίσια, η PhoenixPro είναι πολύ περήφανη που έχει την ευκαιρία να συνεισφέρει μέσα από την εξειδικευμένη αυτή Ημερίδα στη ποιοτική αναβάθμιση του ρόλου των νέων επιστημόνων σε σχέση με τις νέες τάσεις για απειλές και ευπάθειες που προέρχονται από την αύξηση της χρήσης της τεχνολογίας με πρωτόγνωρους ρυθμούς».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles