21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Κέρδισε τις εντυπώσεις η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου στους τελικούς του Imagine Cup

    Η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου κέρδισε τις εντυπώσεις στον 11ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τεχνολογίας «Imagine Cup» της Microsoft που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Η ομάδα  «Nudge from Cyprus» εκπροσώπησε την Κύπρο με την εφαρμογή Near Field Care λαμβάνοντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια από την κριτική επιτροπή, ωστόσο δεν κατάφερε λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού να εξασφαλίσει κάποιο μετάλλιο.

    Στο πλαίσιο του κορυφαίου διαγωνισμού τεχνολογίας «Imagine Cup», η Microsoft προσέφερε μετρητά και άλλα βραβεία αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Το «Imagine Cup» αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παγκόσμιους φοιτητικούς διαγωνισμούς τεχνολογίας, ο οποίος γίνεται με τη στήριξη της Microsoft και απευθύνεται σε φοιτητές τεχνολογίας, προγραμματιστές και φιλόδοξους επιχειρηματίες με σκοπό να δημιουργήσουν προγράμματα που θα καταλήξουν στην αγορά. Οι τρεις κατηγορίες του διαγωνισμού Imagine Cup αφορούν:  Καινοτομία, Παιγνίδια και World Citizenship. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν  87 ομάδες φοιτητών από 71 χώρες.

    Η κυπριακή ομάδα «Nudge from Cyprus» αποτελείτο από τους φοιτητές Κυριάκο Γεωργίου, Χρυσοβαλάντη Αναστασίου, Χρυστάλλα Τσουτσούκη και Στέφανο Χριστοφόρου. Μέντορας της ομάδας είναι ο Υποψήφιος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Γιώργος Λάρκου.

    Η κυπριακή ομάδα παρουσίασε την ομολογουμένως εντυπωσιακή εφαρμογή Near Field Care. Πρόκειται για μια εφαρμογή (Application) η οποία παρέχει πληροφορίες ζωτικής σημασίας για έναν ασθενή μέσω του application το οποίο συνδέεται με το βραχιόλι του ατόμου που το φορά. Βάσει της εφαρμογής, τα νέα NFCare βραχιόλια, που έρχονται για να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά μεταλλικά Medic Alert βραχιόλια, θα έχουν την ιδιότητα να σκανάρονται με συσκευή smartphone και αμέσως να γίνεται κοινοποίηση με πληροφορίες όπως: την τοποθεσία που βρίσκεται ο ασθενής τη δεδομένη στιγμή, την ομάδα αίματος, πιθανές αλλεργίες και τα στοιχεία των ατόμων που πρέπει να ειδοποιηθούν. Επιπλέον μέσω του Windows phone θα μπορεί να ειδοποιηθεί αυτόματα το ασθενοφόρο ώστε να μεταβεί στην ακριβή τοποθεσία όπου βρίσκεται το άτομο που φοράει το συγκεκριμένο βραχιόλι. Επί της ουσίας, το Near Field Care αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες του Near Field Communication προς όφελος ατόμων που συγκαταλέγονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

    Η διαδικασία του διαγωνισμού «Imagine Cup», είχε διάρκεια περίπου ένα χρόνο και έγινε με την αποκλειστική χορηγία της Cytamobile – Vodafone.

    Οι νικητές σε κάθε κατηγορία που κέρδισαν το χρηματικό έπαθλο των 50 χιλιάδων δολαρίων στον 11ο Διαγωνισμό Imagine Cup, έχουν ως εξής:

    • Innovation: Ομάδα Colinked, Ηνωμένο Βασίλειο, Project: SoundSYNK
    • Games: Ομάδα Zeppelin Studio, Αυστρία, Project: Schein
    • Wold Citizenship: Ομάδα For a Better World, Πορτογαλία, Project: For a Better World

    imagine cup

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles