18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Μαθήματα ρομποτικής από το Πανεπιστήμιο Frederick!

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες η πρώτη σειρά εργαστηριακών μαθημάτων ρομποτικής της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Frederick (Παράρτημα Λεμεσού). Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2013, έγιναν δύο σειρές εργαστηρίων που αφορούσαν Εκπαιδευτικές Εφαρμογές της Ρομποτικής στο Δημοτικό:  Lego Mindstorms NXT  και RobotC: Προγραμματισμός για Lego Minstorms ΝΧΤ & ΕV3.

    Οι εκπαιδευόμενοι διδάχθηκαν πως να αναπτύσσουν διάφορα ρομποτικά μοντέλα, όπως επίσης και να τα προγραμματίζουν μέσω γλώσσας προγραμματισμού (Robot C), αλλά και μέσω περιβάλλοντος επαφής (λογισμικό προγραμματισμού Lego Mindstorms NXΤ). Ακόμη, επεξηγήθηκαν: το θεωρητικό υπόβαθρο, η φιλοσοφία ενσωμάτωσης, όπως επίσης και οι διδακτικές μέθοδοι ενσωμάτωσης της ρομποτικής ως εργαλείο στην εκπαιδευτική διαδικασία με τη χρήση του πακέτου ρομποτικής Lego Mindstorms NXT.

    Τα εργαστήρια παρακολούθησαν τόσο εκπαιδευτικοί όσο και μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως επίσης και αρκετοί επαγγελματίες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles