18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Νέα μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ευρυζωνικές συνδέσεις: Η καλωδιακή σύνδεση παρέχει τις πλέον αξιόπιστες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας  μελέτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ευρυζωνικές συνδέσεις, η καλωδιακή σύνδεση παρέχει τις πλέον αξιόπιστες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος 74 % αποκρύπτει σημαντική διακύμανση όσον αφορά τις επιδόσεις των διαφόρων τεχνολογιών. Τα βασικά πορίσματα της μελέτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ευρυζωνικές συνδέσεις είναι τα ακόλουθα:

    Οι υπηρεσίες xDSL επιτυγχάνουν μόλις το 63,3 % της διαφημιζόμενης ονομαστικής ταχύτητας, έναντι 91,4 % για τις καλωδιακές συνδέσεις και 84,4 % για τις συνδέσεις FTTx.

    Σε απόλυτες τιμές, η μέση ταχύτητα για το σύνολο των χωρών και των τεχνολογιών ήταν 19,47 Mbps κατά τις ώρες αιχμής. Οι υπηρεσίες FTTx σημείωσαν τις μεγαλύτερες ταχύτητες με 41,02 Mbps. Οι υπηρεσίες καλωδιακής σύνδεσης σημείωσαν ταχύτητα 33,10 Mbps, ενώ οι υπηρεσίες xDSL υστερούσαν σημαντικά, με 7,2 Mbps κατά μέσο όρο.

    Τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας βασίζονται στις επιδόσεις κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 7:00 μ.μ. έως και τις 11:00 μ.μ. τις εργάσιμες ημέρες. Πρόκειται για τα συνολικά αποτελέσματα του δείγματος μελέτης τα οποία δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική σύνθεση της ευρυζωνικής αγοράς σε κάθε χώρα. Η μελέτη αυτή συνεχίζεται και θα διαρκέσει έως το τέλος του 2014 και προβλέπονται δύο επιπλέον ετήσιες μετρήσεις.

    Πρόκειται για την πρώτη μελέτη σχετικά με τις ευρυζωνικές επιδόσεις η οποία εκπονείται με χρήση της ίδιας μεθόδου και καλύπτει όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Κροατίας που θα προσχωρήσει πολύ σύντομα στην ΕΕ, καθώς και τη Νορβηγία και την Ισλανδία. Διεξάγεται από την εταιρεία Sam Knows, που ειδικεύεται στις δοκιμές ευρυζωνικών επιδόσεων και έχει ήδη εκπονήσει παρόμοιες μελέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles