24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Νέο phablet από τη Lenovo, το Vibe Z

    Η Lenovo συνεχίζει να δείχνει δραστήρια στο χώρο των mobiles, στην προσπάθειά της να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο και να μπεί «σφήνα» ανάμεσα σε παραδοσιακούς κατασκευαστές τηλεφώνων. Το Vibe Z (K910) είναι η πλέον πρόσφατη δημιουργία της, καθώς ανακοινώθηκε σήμερα.

    lenovovibez2

    Πρόκειται για ένα phablet, σε αυτή την κατηγορία το κατατάσσει η IPS οθόνη 5,5 ιντσών του, με την 1080p ανάλυση. Στο εσωτερικό του κρύβει ένα Snapdragon 800 με τετραπύρηνη CPU στα 2,2 GHz και το Adreno 330 υποσύστημα γραφικών, τα οποία μαζί με τα 2 GB μνήμης RAM εγγυώνται κορυφαίες επιδόσεις και ταχύτητα. Παρά το μέγεθος της οθόνης και το ισχυρό hardware, παραμένει μια λεπτή συσκευή με πάχος μόλις 7,9 mm. Όσο για τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, θα είναι 16 GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD.

    Η κάμερά του έχει ανάλυση 13 MP και προέρχεται από τη Sony (IMX135 με Exmor-RS φακό), ενώ συνοδεύεται από dual-LED flash. Με τα χαρακτηριστικά του η Lenovo υπόσχεται πολύ ποιοτικές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και όχι μόνο, δείχνοντας πως θέλει να χτυπήσει στα ίσια οποιαδήποτε συσκευή κινείται στην ευρύτερη κατηγορία των μεγάλων smartphones-phablets (5-6”), σε όλους τους τομείς και όχι μόνο στις επιδόσεις. Θα μπορεί να τραβήξει video 1080p @ 30 FPS και επίσης θα υπάρχει μια δευτερεύουσα, εμπρόσθια κάμερα μεγάλης ανάλυσης (5 MP).

    lenovovibez1

    Στα παραπάνω προσθέστε την υποστήριξη 4G LTE και τη δυνατότητα υποδοχής δύο καρτών SIM που ενδιαφέρει όλο και περισσότερους χρήστες σήμερα, ενώ το Vibe Z «τρέχει» μια custom έκδοση του Android (4.2.2). Για να το κάνει ακόμη πιό ελκυστικό η Lenovo διαθέτει ειδικά flip covers για τη συσκευή, σε 8 διαφορετικά χρώματα. Χάρη στο σχεδιασμό τους, όμως, ο χρήστης θα μπορεί και να δεχθεί ή να απορρίψει μια κλήση, χωρίς να «ανοίξει» τη θήκη.

    Το Lenovo Vibe Z αναμένεται σύντομα στην κινέζικη αγορά και λογικά θα το δούμε στην Ευρώπη μέσα στο επόμενο τρίμηνο, χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά του και την τιμή διάθεσης.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles