24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Η Cytanet πρωτοπορεί με την εισαγωγή του νέου συστήματος ασφαλείας “Cleanfeed”

    Η Cyta συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στις διεθνείς εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό,  διοργανώθηκε, από τη Cytanet, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, ημερίδα με θέμα, «Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί… με ασφάλεια!», το οποίο επέλεξε η διεθνής κοινότητα για τις φετινές εκδηλώσεις.

    Στόχος της ημερίδας ήταν να μεταφέρει το μήνυμα ότι το διαδίκτυο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, το οποίο με σωστή και ασφαλή χρήση, μπορεί να προσθέσει αξία, ακόμα και στις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων διαφορετικής ηλικίας.

    Καλωσορίζοντας το κοινό, ο αρμόδιος Διευθυντής της Cyta για θέματα διαδικτύου, κ Αλέκος Αλεξάνδρου, επισήμανε ότι η εκπαίδευση για σωστή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου αποτελεί πρωταρχικής σημασίας στόχο για τη Cyta. Μέσω της υπηρεσίας Cytanet πρωτοπόρησε για ακόμη μία φορά με την εισαγωγή συστήματος προστασίας από το παράνομο περιεχόμενο διαδικτύου, όπως αυτό καθορίζεται από την κυπριακή νομοθεσία. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, το σύστημα, γνωστό στην Ευρώπη ως “Cleanfeed” προστατεύει όλους τους πελάτες της υπηρεσίας, προσφέροντας φραγή στην πρόσβαση σε ιστοσελίδες με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

    Την ημερίδα χαιρέτησαν, εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Δρ Ζήνα Πουλλή και ο Πρόεδρος της Cyta κ Στάθης Κιττής.

    Το θέμα της Ημερίδας ανέλυσαν τρεις ομιλητές:

    Ο κ Σταύρος Κοντακτσής, ανώτατο στέλεχος στρατηγικής της εταιρείας Avakon Media, αναφέρθηκε στην προσωπική ευθύνη του καθενός όσον αφορά την παρουσία και τη συμπεριφορά του στα κοινωνικά δίκτυα.

    Η κα Μαγδαληνή Ζαφειροπούλου, ηλεκτρονικός μηχανικός, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet (ΕΕΧΙ), αναφέρθηκε στην ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο και συγκεκριμένα στους κινδύνους που υπάρχουν και στους τρόπους αντιμετώπισής τους.

    Η κα Φωτεινή Μαυρομάτη, συμβουλευτική ψυχολόγος, επιστημονική συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε για τις εμπειρίες της από τις επιπτώσεις που έχει η μη ασφαλής χρήση του διαδικτύου από τους έφηβους.

    Στην ημερίδα έγινε επίσης παρουσίαση του μαθητικού διαγωνισμού που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και στήριξε η Cytanet, που αφορούσε στη δημιουργία μικρών ταινιών με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο, από την προϊσταμένη στον Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Ινστιτούτου κα Αναστασία Οικονόμου. Στη συνέχεια προβλήθηκαν τα δέκα φιλμάκια που διακρίθηκαν, ενώ βραβεύτηκαν οι ομάδες μαθητών που δημιούργησαν τα τρία καλύτερα.

    Την ημερίδα παρακολούθησαν περίπου 700 άτομα, μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικοί, γονείς και στη συντριπτική πλειοψηφία τους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης. Μετά τις παρουσιάσεις των τριών κύριων ομιλητών, ακολούθησε συζήτηση, την οποία συντόνισε ο Διευθυντής Προγράμματος CyberEthics κ Γιάννης Λαούρης και στην οποία συμμετείχαν, τόσο οι ομιλητές, όσο και το κοινό.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles