22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Πιο αισιόδοξες οι εκτιμήσεις των επιχειρήσεων για το επόμενο τρίμηνο!

    Τον Απρίλιο 2014 το οικονομικό κλίμα στη Κύπρο παρουσίασε βελτίωση με το Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας να αυξάνεται κατά 4,9 μονάδες σε σύγκριση με το Μάρτιο 2014. Σύμφωνα με τα νέα  στοιχεία από τις Έρευνες Οικονομικής Συγκυρίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, η αύξηση αυτή οφείλεται σε καλυτέρευση του κλίματος σε όλους τους τομείς και ανάμεσα στους καταναλωτές, με μεγαλύτερη όμως τη συνεισφορά των υπηρεσιών και του λιανικού εμπορίου.

    Η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος προκύπτει από τις θετικότερες αξιολογήσεις για τη ζήτηση, τις πωλήσεις, τα υπό εξέλιξη έργα και τις παραγγελίες, κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, στις υπηρεσίες, λιανικό εμπόριο, κατασκευές και μεταποίηση αντίστοιχα. Παράλληλα, πιο αισιόδοξες διαμορφώθηκαν και οι εκτιμήσεις των επιχειρήσεων για το επόμενο τρίμηνο, αναφορικά με τη ζήτηση στις υπηρεσίες, τις πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο, την απασχόληση στις κατασκευές και την παραγωγή στη μεταποίηση.

    Το κλίμα ανάμεσα στους καταναλωτές καλυτέρευσε μόνο οριακά λόγω λιγότερο απαισιόδοξων αξιολογήσεων για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και της Κύπρου τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο, οι αρνητικότερες εκτιμήσεις των καταναλωτών τον Απρίλιο για την εξέλιξη της ανεργίας και για την πρόθεση/δυνατότητα τους για αποταμίευση τους επόμενους 12 μήνες, επιβαρύνουν την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles