16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Πληρώνουμε το ακριβότερο διαδίκτυο στην Ευρώπη: Κανένα «μαθηματικό μοντέλο» δεν μπορεί να ερμηνεύσει την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο!

    internet_computer

    Φαίνεται να μην είναι ικανό, κανένα «μαθηματικό μοντέλο» να ερμηνεύσει την όλη κατάσταση που επικρατεί στη Κύπρο, για το κόστος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, αφού ακόμη και τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τιμολόγηση υπηρεσιών παροχής διαδικτύου στην ευρωπαϊκή κοινότητα, μεταξύ των οποίων ήταν και η Κύπρος, ήταν για την χώρα μας απόλυτα αντιφατικά!

    Πιο συγκεκριμένα, και με βάση πάντα τα ευρήματα της έρευνας, η Κύπρος αποτελεί τη μοναδική χώρα από τις χώρες που εξετάστηκαν, που προσφέρει, σε κάποιες περιπτώσεις, πακέτα Triple Play (διαδίκτυο – τηλεφωνία- τηλεόραση) σε τιμή χαμηλότερη από αυτή των Double Play (τηλεφωνία και τηλεόραση). Παράλληλα όμως, κατατάσσεται ανάμεσα στις χώρες με την υψηλότερη τιμολόγηση για την παροχή σύνδεσης στο διαδίκτυο.

    Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την εταιρεία VAN DIJK Management Consultants και αφορούσε την τιμολόγηση των υπηρεσιών παροχής διαδικτύου στην ευρωπαϊκή κοινότητα.

    Η έρευνα που φέρει την ονομασία Broadband Internet Access Cost (BIAC) 2013, βασίζεται στις τιμές που προσέφεραν οι ISPs (Internet Service Providers) κατά την περίοδο 1-15 Φεβρουαρίου 2013 στις χώρες της ευρωπαϊκής κοινότητας.

    Για τη διεκπεραίωση της έρευνας, η VAN DIJK έλαβε υπόψη όλα τα προσφερόμενα πακέτα από τους ISPs της εκάστοτε χώρας. Τα αποτελέσματα για την κυπριακή αγορά πιθανόν να οφείλονται στη μεγάλη παρουσία πακέτων double play και triple play από όλους τους ISPs αλλά και τη μη διάθεση αυτόνομων υπηρεσιών διαδικτύου (standalone συνδρομών).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles