19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Προτεραιότητα της Microsoft η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων

    Με τη συμμετοχή 1,100 εκπαιδευτικών από περίπου 100 χώρες ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, το Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της Microsoft στη Βαρκελώνη.

    Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, εκπαιδευτικοί, κυβερνητικοί αξιωματούχοι του κλάδου της εκπαίδευσης και άλλοι φορείς, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να αποκτήσουν εμπειρίες σε τεχνολογίες της Microsoft , που μπορούν να εφαρμοστούν στην τάξη και να βοηθήσουν τους μαθητές τόσο στην διαδικασία εισδοχής τους σε κολέγια ή Πανεπιστήμια, αλλά και μετέπειτα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Από την Κύπρο συμμετείχαν στο Συνέδριο δύο εκπαιδευτικοί ως «Expert Educators», ένα σχολείο ως «Mentor School» μέσω της διευθύντριάς του και μίας εκπαιδευτικού, καθώς επίσης και εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

    Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε επίσης ο διαγωνισμός Learnathon με θέμα την ισότητα των φύλων. Στο διαγωνισμό, ομάδα πέντε εκπαιδευτικών από Κύπρο, Αμερική, Αίγυπτο, Ουκρανία και Ρωσία δούλεψαν μαζί για να βρουν λύση σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της χιλιετίας, που είναι η ισότητα των φύλων. Οι εκπαιδευτικοί, είχαν στη διάθεση τους μόλις 24 ώρες για να δημιουργήσουν ένα σχέδιο μαθήματος και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την πρόταση διαδικτυακά με μαθητές.

    Σημειώνεται ότι η κύπρια εκπαιδευτικός Μαρία Λοΐζου Ραουνά κατάφερε να διακριθεί στο διαγωνισμό, αφού συμμετείχε στη νικήτρια ομάδα του Learnathon.

    micro2

    micro1

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles