21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πώς να κυβερνήσεις ένα κράτος; Σε λίγο θα υπάρχει μία εφαρμογή γι αυτό…

    Ο David Cameron, ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, έχει μία αλλοπρόσαλλη σχέση με την τεχνολογία. Από την μία δηλώνει μεγάλος fan των κοινωνικών δικτύων και είναι φανατικός λάτρης του iPad του, αλλά από την άλλη, ποινικοποίησε την χρήση κοινωνικών δικτύων μετά τις ταραχές του Αυγούστου στη χώρα.

    Ως φανατικός χρήστης του iPad όμως, αποφάσισε να δημιουργηθεί μία εφαρμογή για τη συσκευή του, που θα του δείχνει τα «ζωτικά σημεία» της χώρας του, ώστε να αποφασίζει ανά πάσα ώρα και στιγμή ποια ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζει άμεσα ως πρωθυπουργός.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times , η εφαρμογή του David Cameron για iPad, βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του προγραμματισμού και θα λαμβάνει στοιχεία από  την υπηρεσία Εθνικής Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, από αναφορές της αστυνομίας για την εγκληματικότητα, από τους τους τοπικούς ΟΑΕΔ , αλλά και θα χρησιμοποιεί ως πηγές το Google και το Twitter.

    Οι ίδιες αναφορές θέλουν την εφαρμογή αυτή να βρίσκεται στα «σκαριά» αρκετούς μήνες τώρα.

    Αναρωτιόμαστε γιατί δεν έγινε κάποια αντίστοιχη κίνηση για την Ελλάδα. Ο πρώην πρωθυπουργός είχε πολύ καλές σχέσεις με τον David Cameron και μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό για τα social media. Μία εφαρμογή που θα έδειχνε τα «ζωτικά στοιχεία» της Ελλάδας, μπορεί να είχε θλιβερή εικόνα, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσε να δώσει κάποια στοιχεία στην καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης… δεν συμφωνείτε;

    Πηγή: Venture Beat

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles