13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Σημαντικές διακρίσεις του Εργαστηρίου Κινητών Συσκευών του Πανεπιστημίου Frederick, που δημιουργήθηκε με χορηγία της Microsoft Κύπρου

    Frederick Students

    Σημαντικές  διακρίσεις καταγράφει στον τομέα της Έρευνας και της Πληροφορικής, το Εργαστήριο Κινητών Συσκευών (Mobile Devices Laboratory) του Πανεπιστημίου Frederick, το οποίο έχει δημιουργηθεί με χορηγία της Microsoft Κύπρου. Η επιτυχημένη συνεργασία είχε ως αποτέλεσμα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου να καταλάβουν πρώτες θέσεις σε Παγκύπριους Διαγωνισμούς, δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια, ενώ παράλληλα κατάφεραν να αναπτύξουν εφαρμογές για  συσκευές Windows Phone και Windows 8, καθώς και άλλες εφαρμογές οι οποίες βρίσκονταν πρώτες στο Google Play store, για αρκετές εβδομάδες!

    Το εργαστήριο, δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο περίπου στο Τμήμα Πληροφορικής και Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Frederick, και ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών και εφαρμογών που σχετίζονται με το Διαδίκτυο, τις έξυπνες (κινητές) συσκευές, τα κοινωνικά δίκτυα, με τεχνολογίες διεπαφής του ανθρώπου με το περιβάλλον και συσκευές φυσικής αλληλεπίδρασης.

    Η Microsoft Κύπρου προσέφερε πρόσφατα ένα δεύτερο πακέτο χορηγίας για την ανανέωση του εργαστηρίου με νέο εξοπλισμό που μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνει έξυπνες συσκευές Nokia Lumia 900/820/620 (Windows Phone 7/8) και tablets Surface με λειτουργικό  Windows 8.

    Ο στόχος του εργαστηρίου είναι να δραστηριοποιείται σε τρία επίπεδα: Να βοηθά στην εκπαίδευση των φοιτητών του πανεπιστημίου στις σχετικές τεχνολογίες – Να αναπτύσσει ερευνητικό έργο και καινοτομία στους τομείς ενδιαφέροντος του παράγοντας καινούργια γνώση μέσο διεπιστημονικών προγραμμάτων και Να διασυνδέεται με τον παραγωγικό ιστό της Κύπρου βοηθώντας μέσα από συνέργειες την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητά του.

    Αναφερόμενος στις επιτυχίες του Εργαστηρίου, ο διευθυντής του εργαστηρίου και Λέκτορας του Τμήματος Πληροφορικής και Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Frederick,  Δρ. Ανδρέας Κωνσταντινίδης είπε: «Κατά τους τελευταίους 12 μήνες οι φοιτητές του Πανεπιστημίου μας έχουν δείξει μεγάλη θέληση για μάθηση και δημιουργία, τεράστια ερευνητική ικανότητα και αξιοσημείωτο επαγγελματισμό. Έχουν επιτύχει πρωτιές σε Παγκύπριους  Διαγωνισμούς, δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια και έχουν αναπτύξει εφαρμογές που βρίσκονταν  πρώτες στο Google Play store για αρκετές εβδομάδες. Φυσικά σε αυτό έχει  συμβάλει και η άψογη συνεργασία μας με το κ. Βαλεντίνο Γεωργιάδη και γενικά την ομάδα της Microsoft Κύπρου. Είμαι σίγουρος ότι το MDL θα καθιερωθεί ως μια πηγή απόκτησης μοντέρνας τεχνογνωσίας και ανάπτυξης δεξιοτήτων για τους φοιτητές μας, που είναι το μέλλον της κοινωνίας μας, έτσι ώστε να εξελιχθεί η τεχνολογία στον τόπο μας και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα μας στο εξωτερικό».

    Από πλευράς του ο Developer Platform Evangelist της Microsoft Κύπρου Βαλεντίνος Γεωργιάδης ανέφερε «Ένας από τους βασικούς στόχους της Microsoft Κύπρου, στον τομέα της Εκπαίδευσης , είναι να προσφέρει τα αναγκαία μέσα στους νέους για να τους βοηθήσει να κτίσουν ένα καλύτερο αύριο. Με τη συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Frederick και με το Mobile Devices Laboratory (MDL), θέλουμε να προσφέρουμε στους νέους μας την τεχνολογική κατάρτιση και τις εμπειρίες που χρειάζονται για να προετοιμαστούν κατάλληλα για μια παγκόσμια ανταγωνιστική αγορά εργασίας».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles