17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Στον αστερισμό της ArabSat ο Hellas Sat 3

    hellassat

    Μια πολύ θετική εξέλιξη προέκυψε για την Κύπρο από την πρόσφατη συμφωνία πώλησης της Hellas Sat (διαχειρίζεται τον HellasSat2) στην ArabSat, κύριο πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική και μια από τις κορυφαίες εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Πιο συγκεκριμένα, ο αγοραστής του Hellas Sat, η  ArabSat Cyprus Ltd  που είναι 100% θυγατρική της ArabSat Satellite Communications, αποφάσισε να προχωρήσει στο σχεδιασμό ενός νέου δορυφόρου με την ονομασία HellasSat 3. Το θετικό για την Κύπρο είναι ότι το όλο εγχείρημα και οι εργασίες σχεδιασμού θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του διαστημικού κέντρου της HellasSat στην Κοφίνου, από ομάδα εμπειρογνωμόνων τόσο της HellasSat όσο και του ArabSat.

    Όπως είναι γνωστό, η ArabSat είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής δορυφορικών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχοντας εκτοξεύσει στην ιστορία της 15 δορυφόρους, η Arabsat διαχειρίζεται σήμερα έξι δορυφόρους προσφέροντας την πιο ευρεία δορυφορική κάλυψη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, ενώ βρίσκεται σε ταχεία επεκτατική πορεία στοχεύοντας στην εκτόξευση τριών δορυφόρων «6ης γενιάς». Με τα έσοδά της να ενισχύονται 24%, η Arabsat ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών για το 2011.

    Αξιοσημείωτο της πιο πάνω συμφωνίας , είναι ότι έχει περιληφθεί πρόνοια για να διατηρηθούν τα δύο κέντρα ελέγχου του δορυφόρου HellasSat2 σε Κύπρο και Ελλάδα .

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles