11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Σύγκλιση ωκεανογραφίας και τηλεπικοινωνιών για την υπεράκτια βιομηχανία υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο

    Η Cyta, η Radius Oceanic Communications Inc. και η CSnet International Inc. ανακοίνωσαν, την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013, σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη, τη συνεργασία τους για τη διασύνδεση του υποθαλάσσιου συστήματος POSEIDON και του υποθαλάσσιου συστήματος ελέγχου OFFSHORE COMMUNICATIONS BACKBONE (OCB), με την οποία επιτυγχάνεται η σύγκλιση ωκεανογραφίας και τηλεπικοινωνιών για την υπεράκτια βιομηχανία υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Στη δημοσιογραφική διάσκεψη παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Cyta κ. Στάθης Κιττής και ανώτερα στελέχη της Cyta, ο κ. Jim Byous, Πρόεδρος της Radius Oceanic Communications Inc., ο κ. Leonard Whitlock, Γενικός Διευθυντής της CSnet International Inc., καθώς και εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων και εταιρειών.

    Ο Πρόεδρος της Radius Oceanic Communications, κ. Jim Byous, παρουσίασε το υποθαλάσσιο σύστημα POSEIDON μεγάλης χωρητικότητας με πολλαπλές οπτικές ίνες. Το σύστημα  POSEIDON, το οποίο προεκτείνεται μέχρι τα σύνορα της κυπριακής ΑΟΖ, θα προσαιγιαλωθεί εντός του 2013 σε δύο καλωδιακούς σταθμούς της Cyta.

    Ο Γενικός Διευθυντής της CSnet International, κ. Leonard Whitlock, παρουσίασε το εξειδικευμένο υποθαλάσσιο σύστημα έλεγχου OCB, το οποίο έχει ήδη ποντιστεί νότια της Κύπρου, με δυνατότητες καταγραφής και παροχής ωκεανογραφικών, σεισμικών και υδρογραφικών δεδομένων.

    Στα πλαίσια της συνεργασίας, το σύστημα ελέγχου OCB διασυνδέεται και ενσωματώνεται στο σύστημα POSEIDON, επιτυγχάνοντας διάταξη ενοποιημένου δακτυλίου, για πρόσθετη ασφάλεια και αδιάλειπτη παροχή τηλεπικοινωνιακής υπηρεσίας υψηλής ποιότητας.

    Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Cyta τόνισε τη σημαντικότητα της συνεργασίας της Cyta με τις εταιρείες Radius Oceanic Communications και CSnet International, με την οποία επιτυγχάνεται η παροχή ευρυζωνικών τηλεπικοινωνιακών και άλλων ωκεανογραφικών υπηρεσιών, για την υπεράκτια βιομηχανία υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles