16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών: Εκστρατεία για τον εντοπισμό τοπικών δικτύων και συστημάτων ασύρματης πρόσβασης που λειτουργούν παράτυπα

    Εκστρατεία ετοιμάζει το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων για εντοπισμό ασύρματων τοπικών δικτύων και συστημάτων ασύρματης πρόσβασης που λειτουργούν παράτυπα. Πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (ΤΗΕ) θα αρχίσει από την 1ην Φεβρουαρίου 2013  παγκύπριους ελέγχους για εντοπισμό ασύρματων τοπικών δικτύων και συστημάτων ασύρματης πρόσβασης, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών δικτύων ραδιοεπικοινωνιών, τα οποία είτε λειτουργούν χωρίς την απαιτούμενη Εγγραφή είτε παραβιάζουν όρους της σχετικής Γενικής Εξουσιοδότησης, Κ.Δ.Π. 100/2010

    Όπως αναφέρεται με κάθε σαφήνεια στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, απαιτείται ξεχωριστή εγγραφή για κάθε επιμέρους “hot-spot” (base station) ανεξάρτητα αν λειτουργεί στις ίδιες εγκαταστάσεις μαζί με άλλα “hot-spots”.

    Τονίζεται ότι δεν απαιτείται εγγραφή των πιο πάνω δικτύων και συστημάτων, όταν και εφόσον χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από τους ίδιους τους κατόχους των (φυσικό ή νομικό πρόσωπο).

    Παράλληλα προτρέπωνται οι παροχείς του εν λόγω εξοπλισμού να προχωρήσουν άμεσα σε συμμόρφωση με τη σχετική Νομοθεσία.  Σε διαφορετική περίπτωση το ΤΗΕ θα προχωρεί σε δημόσια ανακοίνωση των παρανομούντων καθώς και στην επιβολή σχετικού διοικητικού προστίμου.

    Περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις στα τηλέφωνα 22814896/22814898.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles