19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το τριήμερο 6-8 Δεκεμβρίου το Startup Weekend Cyprus

    Σε διάσκεψη τύπου που έγινε χθες, ανακοινώθηκε επίσημα η διοργάνωση του πρώτου Startup Weekend Cyprus που θα γίνει το τριήμερο 6-8 Δεκεμβρίου στο Research and Technology Building του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

    DSC00461

    Ο θεσμός αποσκοπεί στη  μετατροπή μιας ιδέας σε επιχειρηματική ευκαιρία με τη βοήθεια μεντόρων από Κύπρο και εξωτερικό και να εκπαιδεύσει την startup επιχειρηματικότητα της Κύπρου.

    Το Startup Weekend Cyprus διοργανώνεται με βασικό υποστηρικτή τη Microsoft και με υποστηρικτές την ΜΤΝ, PwC και Ελληνική Τράπεζα.

    Η Mary-Lou Stavrinou, Marketing Manager της Microsoft Cyprus δήλωσε: «Η στήριξη μας στο Startup Weekend Cyprus εμπίπτει στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας YouthSpark. Το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στόχο έχει να προφέρει τεχνολογική πρόσβαση και κατάρτιση στους νέους όλου του πλανήτη μειώνοντας το τεράστιο χάσμα ευκαιριών που διαχωρίζει εκείνους που έχουν πρόσβαση στις τεχνολογικές εξελίξεις από εκείνους που δεν έχουν. Η δράση του προγράμματος το έτος που πέρασε, έδωσε σε  103 εκατομμύρια νέους πρόσβαση στην επιστήμη των υπολογιστών, ανέπτυξε δεξιότητες ψηφιακής μόρφωσης και ο στόχος είναι να παρέχει ευκαιρίες για 300 εκατομμύρια νέους σε περισσότερες από 100 χώρες. Ενισχύοντας πρωτοβουλίες σαν αυτή, σήμερα υποστηρίζουμε το Startup Weekend Cyprus και προτρέπουμε τους νέους να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες που τους παρέχει η τεχνολογία και να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες στον ψηφιακό κόσμο».

    DSC00458

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles