19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το 3ο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών InfoCom.Cy 2011 την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011 στο Hilton Cyprus

    Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011 θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus το 3ο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών InfoCom.Cy 2011 με βασικό τίτλο :  «Ο ρόλος της τεχνολογίας στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας: «Η έξοδος από την κρίση είναι  ψηφιακή»

    Το Info-Com όπως είναι γνωστό, θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια τηλεπικοινωνιών της ΝΑ Ευρώπης και φιλοξενείται στην Κύπρο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Αποτελεί δε, την κορυφαία ετήσια διοργάνωση όπου παράγοντες της πολιτικής ζωής, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της αγοράς συναντιούνται για να καταθέσουν τους προβληματισμούς, τις προτάσεις και τις απόψεις τους για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους κλάδους των Τηλεπικοινωνιών, της Πληροφορικής και του Διαδικτύου.

    Στόχος του 3ου Συνεδρίου InfoCom.cy 2011 είναι ν’ αποτελέσει φόρουμ συνάντησης  των κυβερνητικών στελεχών , των ρυθμιστικών αρχών, των θεσμικών παραγόντων, των δικτύων, της αγοράς, και των χρηστών , προκειμένου ν’ ανταλλαγούν απόψεις για το μέλλον των ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην Κύπρο. Οι συμμετέχοντες στις εργασίες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις σε πολλαπλά επίπεδα.

    Ειδικότερα, οι ενότητες του φετινού συνεδρίου είναι:

    1η ενότητα

    Η επόμενη γενιά των δικτύων υποδομών

    Με πρωτοβουλία του κυρίαρχου παρόχου, έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται τα δίκτυα επόμενης γενιάς, μέσα από την τεχνολογία FTTH. Θα αποτελέσει όμως η εν λόγω τεχνολογία την ιδανική λύση για όλη την κυπριακή επικράτεια ή θα χρειαστεί ένα μείγμα τεχνολογιών ώστε να καλυφθούν οι αγροτικές – ημιαστικές περιοχές; Υπ’ αυτό το πρίσμα οι απόψεις της ηγεσίας του υπουργείου συγκοινωνιών σηματοδοτούν τις εξελίξεις, καθώς από τη μία πλευρά το φιλόδοξο σχέδιο για τη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών στα Κυπριακά νοικοκυριά προχωρεί ενώ από την άλλη αξιοποιούνται και άλλες ευρυζωνικές τεχνολογίες (π.χ. καλωδιακό Internet). Σε αυτό το ζήτημα έχουν ιδιαίτερη σημασία τόσο οι απόψεις των εταιρειών που θα κληθούν να υλοποιήσουν τα ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα επόμενης γενιάς, όσο και των επιστημόνων αλλά και των αναλυτών, αναφορικά με τις τεχνολογίες και τα επιχειρηματικά μοντέλα που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα των συγκεκριμένων επενδύσεων.

    2η ενότητα

    Smartphones & Applications: The new era
    Η αύξηση της δημοτικότητας των smartphones και η αλλαγή στα επιχειρηματικά μοντέλα που έφεραν το iPhone, το Android από τη Google, τα Windows Mobile της Μicrosoft, το Bada από την Samsung και το Ovi από την Nokia, έχουν αρχίσει να δημιουργούν ένα νέο οικοσύστημα που μοιάζει, σε κάποιο βαθμό, με αυτό που υπάρχει στο χώρο των προσωπικών υπολογιστών. Ένας θαυμαστός, καινούργιος κόσμος ανατέλλει. Ο κόσμος των εφαρμογών. Τι προσφέρει όμως η κάθε πλατφόρμα; Ποιες είναι οι τάσεις και οι top εφαρμογές; Σε ποιο βαθμό οι εφαρμογές συμβάλουν στην καθιέρωση της κάθε πλατφόρμας; Ποιες είναι οι μεγαλύτερες επιτυχίες και καινοτομίες των Κυπρίων developers; Επιπλέον, πώς μπορούν αυτές οι υπηρεσίες και η διάθεση τους να συνδυαστούν με marketing, διαφήμιση και διαφημιστικά έσοδα; Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που θα αποτελέσουν το θεματικό άξονα στον οποίο θα κινηθούν οι εργασίες της ενότητας.

    3η ενότητα:

    Ψηφιακή Τηλεόραση: Από την θεωρία στην πράξη

    Η μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση είναι πλέον μια πραγματικότητα.

    Μετά  την έναρξη εκπομπής ψηφιακού σήματος, πρώτα από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ)  και στην συνέχεια από την VELISTER, το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού της Κύπρου έχει σήμερα ψηφιακό σήμα. Αυτό σημαίνει ότι η μετάβαση προς την ψηφιακή τηλεόραση είναι προ των πυλών αφού μετρά αντίστροφα ο χρόνος μέχρι την 1η Ιουλίου 2011 που τερματίζονται οριστικά οι αναλογικές μεταδόσεις (analogue switch-off).

    Και ενώ η 1η Ιουλίου πλησιάζει, θα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι σημαντικά και «καυτά» θέματα, όπως είναι η κάλυψη όλων των περιοχών της Κύπρου, η δραστηριοποίηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, το επίπεδο της  προετοιμασίας για την επικείμενη διακοπή εκπομπής αναλογικού σήματος, η διαχείριση των συχνοτήτων και, βεβαίως, το ψηφιακό μέρισμα. Στη συγκεκριμένη ενότητα έχουν προσκληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με στόχο την εξεύρεση των ιδανικών λύσεων προκειμένου η μετάβαση να εξασφαλίσει πολλαπλά οφέλη για όλους τους Κύπριους πολίτες.

    4η ενότητα

    CEOs Summit

    Ολομέλεια-Καταληκτική ενότητα: «Η έξοδος από την κρίση είναι ψηφιακή»

    Οι αλλαγές είναι το κυρίαρχο στοιχείο της αγοράς αφού: ολοκληρώνονται οι διαδικασίες  παραχώρησης πρόσθετων αδειών κινητής τηλεφωνίας παροχής υπηρεσιών κινητών ιδεατών δικτύων (Mobile Virtual Network Operator, MVNO), η μετάβαση στην Ψηφιακή τηλεόραση είναι προ των πυλών και η διείσδυση της ευζωνικών υπηρεσιών αυξάνεται αργά αλλά σταθερά. Παράλληλα η αγορά των τηλεπικοινωνιών και στην Κύπρο έχει αρχίσει να επηρεάζεται σημαντικά από το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον και τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα . Το ερώτημα, στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι επικεφαλής των κορυφαίων τηλεπικοινωνιακών εταιρειών της Κύπρου, είναι ο βαθμός αντοχής που έχει ο κλάδος σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ποιες είναι οι επιλογές, οι τεχνολογίες, τα επιχειρηματικά μοντέλα και οι λύσεις; Οι πολιτικοί, οι θεσμικοί παράγοντες, αλλά και οι CEOs των δικτύων θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις οι οποίες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το τοπίο διαφοροποιείται δραματικά τους τελευταίους μήνες.

    InfoCom Awards

    Μετά το τέλος των εργασιών του συνεδρίου θα ακολουθήσει η τελετή απονομής των «InfoCom Awards», καθώς και cocktail.

    Συμμετοχές:

    Το συνέδριο απευθύνεται στα στελέχη της αγοράς τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής, και της τεχνολογίας γενικότερα, καθώς επίσης σε υψηλά ιστάμενα κυβερνητικά στελέχη, υπουργούς και opinion leaders. Η λίστα των καλεσμένων του Συνεδρίου περιλαμβάνει διεθνείς παράγοντες του χώρου, σημαντικούς ομιλητές από την Κυπριακή και την Ελληνική αγορά, όπως επίσης υψηλούς κυβερνητικούς προσκεκλημένους.

    Το φετινό Συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εταιρειών Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΣΕΤΗΛ), της ομοσπονδίας εργοδοτών & βιομηχάνων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Κύπρου (CITEA ).

    Για περισσότερε πληροφορίες καλέστε στο  00357 22 765039 ενώ διαθέσιμες πληροφορίες υπάρχουν και στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου www.infocomworld.eu

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles