16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Αγγλία – Ιταλία 0-0 (2-4 πεν.)

    Βλέποντας κανείς το «στείρο» 0-0 ως το τελικό αποτέλεσμα του τελευταίου χρονικά προημιτελικού ανάμεσα σε Αγγλία και Ιταλία, θα πιστέψει –και με το δίκιο του- πως ήρθε έπειτα από ένα κακό παιχνίδι, χωρίς φάσεις, ρυθμό και ευκαιρίες. Κι όμως, οι δύο ομάδες, παρ’ ότι έφεραν την πρώτη «λευκή ισοπαλία» του Euro 2012, προσέφεραν μπόλικο θέαμα σε όσους παρακολούθησαν τον αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου. Μετά από 120 λεπτά αδιάκοπου τρεξίματος, Άγγλοι και Ιταλοί έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι και όπως… προστάζει η παράδοση, ηττήθηκαν οι πρώτοι!

    Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς ο De Rossi στο 2ο λεπτό με έναν «κεραυνό» εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Hart. Οι Άγγλοι αντεπιτέθηκαν και απάντησαν ένα πεντάλεπτο αργότερα με τον Buffon, ωστόσο, να αρνείται εντυπωσιακά το γκολ στον Johnson. Στη συνέχεια οι Άγγλοι τραβήχτηκαν προς τα πίσω με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να αναλάβουν τον έλεγχο του αγώνα.

    Στο δεύτερο μέρος οι Ιταλοί απώλεσαν σπουδαία, τριπλή (!) ευκαιρία για να κάνουν το 1-0, ωστόσο κάτι ο Hart και κάτι η αστοχία τους, συνετέλεσαν στο να διατηρηθεί το 0-0. Οι Άγγλοι με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα προσπάθησαν να βγουν μπροστά, ωστόσο οι Ιταλοί έκλειναν άμεσα τους διαδρόμους με αποτέλεσμα ούτε ο Rooney, ούτε ο Young, ούτε και ο Carroll να καταφέρουν κάτι. Ο επιθετικός της Manchester United μάλιστα έχασε σπουδαία ευκαιρία με ψαλιδάκι στις καθυστερήσεις του αγώνα.

    Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση όπου αμφότερες ήταν πολύ προσεκτικές, δίνοντας βάση πρώτα στην άμυνα. Ουσιαστική ευκαιρία δεν σημειώθηκε και έτσι καταλήξαμε στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι. Εκεί, ο Montolivo έχασε το δεύτερο πέναλτι για τους Ιταλούς, ωστόσο το ίδιο συνέβη και με το τρίτο του Young για τους Άγγλους –είχε ισοφαρίσει στο μεταξύ σε 2-2 ο Pirlo με εκτέλεση αλά-Panenka. Ο Nocerino έκανε το 3-2 για την Ιταλία, ο Buffon έπιασε το πέναλτι του Cole και ο Diamanti ευστοχώντας στο φινάλε, έκανε το 4-2, στέλνοντας την Ιταλία στα ημιτελικά και την Αγγλία σπίτι της.

     

    Οι συνθέσεις:

    Αγγλία: Hart, Johnson, Terry, Lescott, Cole, Gerrard, Parker (Henderson 94’), Milner (Walcott 61’), Young, Rooney, Welbeck (Carroll 60’)

    Ιταλία: Buffon, Abate (Maggio 90’), Barzagli, Bonucci, Balzaretti, Pirlo, Marchisio, Montolivo, De Rossi (Nocerino 80’), Balotelli, Cassano (Diamanti 78’)

     

    Τα γκολ

    – – –

     

    Οι κάρτες

    – – Barzagli, Maggio

     

    Δείτε βίντεο

     

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles