19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Πορτογαλία – Ισπανία 0-0

    Πορτογαλία και Ισπανία σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του τουρνουά αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ έπειτα από 120 λεπτά αγώνα. Οι Ίβηρες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, όπου οι Ισπανοί επικράτησαν με 4-2 και πήραν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

    Στο πρώτο μέρος οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους και ως έναν βαθμό τα κατάφεραν. Κράτησαν τη μπάλα και αφού την κυκλοφόρησαν σωστά, δημιούργησαν ευκαιρίες τις οποίες όμως και έχασαν. Η μεγαλύτερη φάση πάντως του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στους Ισπανούς με τον Arbeloa να χάνει το γκολ στο 9ο λεπτό κι ενώ βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση.

    Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο οι Ισπανοί ανασκουμπώθηκαν, ανασυντάχθηκαν και πήραν εκείνοι τα ηνία του αγώνα. Το passing game τους κυριάρχησε, οι Πορτογάλοι δεν έπαιρναν τη μπάλα ούτε με αίτηση, ωστόσο οι «Φούριας Ρόχας» ήταν καθαρά φλύαροι αφού δεν δημιούργησαν ούτε μία ευκαιρία. Στην παράταση ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν, οι Ισπανοί έκλεισαν στα καρέ τους τους Πορτογάλους και χρειάστηκαν μια-δυο καλές επεμβάσεις του Rui Patricio για να οδηγηθούμε στα πέναλτι.

    Εκεί οι δύο ομάδες έχασαν το πρώτο πέναλτι με Xabi Alonso και Joao Moutinho (αποκρούστηκαν αμφότερα από τους τερματοφύλακες), ευστοχώντας στα δύο επόμενα. Οι Πορτογάλοι απώλεσαν και το τέταρτο πέναλτι με τον Bruno Alves να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι για να έρθει στη συνέχεια ο… ομιλητικός Fabregas να ευστοχήσει στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και μέσα, την Ισπανία στον τελικό και την Πορτογαλία σπίτι της.

     

    Οι συνθέσεις

    Πορτογαλία: Patricio, Pereira, Pepe, Alves, Coentrao, Meireles (Varela 113’), Veloso (Custodio 106’), Moutinho, Nani, Almeida (Oliveira 81’), Ronaldo

    Ισπανία: Casillas, Arbeloa, Ramos, Pique, Alba, Xavi (Pedro 87’), Alonso, Busquets, Silva (Navas 60’), Negredo (Fabregas 54’), Iniesta

     

    Τα γκολ

    – – –

     

    Οι κάρτες

    Coentrao, Pepe, Pereira, Alves, Veloso – Ramos, Busquets, Arbeloa, Alonso

     

    Δείτε βίντεο

     


    Portugal 0-0 Spain – Pen 2-4 (Euro 2012 – Semi… από fasthighlights-2012

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles