22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Ολλανδία – Δανία 0-1

    Η πρώτη έκπληξη του Euro 2012 έλαβε χώρα στο Metalist Stadium του Χάρκοβο όπου οι εκ των φαβορί για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του Β’ Ομίλου, Ολλανδία κατόρθωσε (ω ναι, περί κατορθώματος πρόκειται…) να χάσει από το απόλυτο αουτσάιντερ του γκρουπ, Δανία, με 1-0. Καλύτεροι οι Ολλανδοί με 28 τελικές προσπάθειες έναντι 8 των αντιπάλων τους και καθολική υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο δεν κατόρθωσαν να μετουσιώσουν την κυριαρχία τους σε γκολ και πολύ περισσότερο σε βαθμούς μένοντας πίσω στο παιχνίδι της πρόκρισης.

    Οι Ολλανδοί ήταν εκείνοι που έκλεισαν στα «καρέ» τους τους Δανούς από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης. Έχοντας την υπεροχή οι «οράνιε» έφταναν συχνά-πυκνά έξω από την περιοχή του Andersen, ωστόσο ο τερματοφύλακας των τυπικά φιλοξενούμενων δεν ανησύχησε σε καμία περίπτωση. Οι Δανοί ήταν εκείνοι που κόντρα στη ροή του αγώνα πήραν και το προβάδισμα πάντως όταν σε μια φάση που δεν «μύριζε» γκολ, ο Krohn-Dehli με πανέμορφη προσπάθεια και αφού πρώτα «άδειασε» δύο αντιπάλους του, πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του «κρύου» μέχρι εκείνη τη στιγμή Stekelenburg (λογικό, αφού οι Δανοί δεν είχαν εκδηλώσει ούτε μία επίθεση) για το 0-1.

    Μετά το γκολ που δέχθηκαν οι Ολλανδοί αύξησαν την πίεση τους προς την αντίπαλη εστία και λίγο έλλειψε να καταφέρουν να ισοφαρίσουν όταν στο 36’ ο Arjen Robben έπειτα από λάθος επαναφορά του τερματοφύλακα Andersen, με σουτ από το ύψος της περιοχής σημάδεψε το δοκάρι. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι Ολλανδοί έκλεισαν ακόμα πιο πολύ τους Δανούς και κάπου εκεί ήταν οι τελευταίοι άρχισαν να θυμίζουν κάτι από… Εθνική Ελλάδος το 2004! Πότε ο Andersen και πότε η παροιμιώδης αστοχία των αντιπάλων τους (Sneijder, van Persie, Robben και van Bommel έχασαν τα… άχαστα!) κράτησαν το μηδέν πίσω, χαρίζοντας έτσι στους Δανούς την πρώτη τους νίκη στο τουρνουά και ψαλιδίζοντας σημαντικά τις ελπίδες των Ολλανδών για πρόκριση στους «8».

     

    Οι συνθέσεις

    Ολλανδία: Stekelenburg, van der Wiel (Kuyt 85’), Heitinga, Vlaar, Willems, de Jong (Huntelaar 71’), van Bommel, Robben, Sneijder, Afellay (van der Vaart 71’), van Persie

    Δανία: Andersen, Jacobsen, Kjaer, Agger, Poulsen, Kvist, Zimling, Rommedahl (Mikkelsen 84’), Eriksen (Schone 74’), Krohn-Dehli, Bendtner

     

    Τα γκολ

    – – Krohn-Dehli 24’

     

    Οι κάρτες

    van Bommel – Poulsen, Kvist

     

    Δείτε βίντεο

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles