21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ουκρανία – Γαλλία 0-2

    Βρίσκεστε στην Ελλάδα και αγκομαχάτε από τη ζέστη. Το θερμόμετρο είναι αρκετά πάνω απ’ τους 30, ο ήλιος δεν λέει να πέσει και η ζέστη είναι ανυπόφορη. Και στην τηλεόραση βλέπετε πως το απογευματινό παιχνίδι του Euro 2012 ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Γαλλία που διεξάγεται στο Ντόνετσκ πάει προς αναβολή λόγω… βροχής! Αυτό κι αν είναι σουρεάλ…

    Όλοι λοιπόν περίμεναν ένα σπουδαίο παιχνίδι: οι παίκτες, τα προπονητικά τιμ, οι φίλαθλοι, οι τηλεθεατές. Ο καιρός βέβαια είχε αντίθετη άποψη και έτσι, 4 λεπτά μετά τη σέντρα «άνοιξαν οι ουρανοί» με αποτέλεσμα ο Ολλανδός διαιτητής Bjorn Kuipers να αναγκαστεί να διακόψει τον αγώνα, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Οι δύο ομάδες παρέμειναν εκεί για περίπου μία ώρα, διάστημα κατά το οποίο οι άνθρωποι της Donbass Arena προσπαθούσαν με κάθε μέσο να στεγνώσουν το γήπεδο, παρακαλώντας παράλληλα να κοπάσει η βροχή. Τελικά οι προσπάθειές τους απέδωσαν καρπούς, το γρασίδι «στράγγιξε» και οι δύο ομάδες ξαναβγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για τη συνέχεια του αγώνα.

    Η λογική έλεγε πως σε ένα βρεμένο γήπεδο οι Ουκρανοί θα ‘ταν εκείνοι που θα είχαν πλεονέκτημα αφού οι Γάλλοι είναι πιο τεχνική ομάδα που κυκλοφορεί περισσότερο τη μπάλα. Κι όμως, το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο αφού αμφότερες οι δύο πλευρές απώλεσαν ευκαιρίες. Οι «Τρικολορ» έχασαν και τις σημαντικότερες πάντως με τον Ουκρανό τερματοφύλακα Pyatov να αρνείται το γκολ στους Menez και Mexes.

    Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς τέλειωσε το πρώτο: με χαμένες ευκαιρίες. Για τους Γάλλους ήταν ο… συνήθης ύποπτος Menez ο οποίος είδε και πάλι τον Pyatov να του στερεί το τέρμα, ενώ για τους Ουκρανούς ο «σεσημασμένος» Andriy Shevchenko ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ. Τελικά οι Γάλλοι κατόρθωσαν να πετύχουν το τέρμα που τόσο πολύ έψαχναν με τον Menez να παίρνει τη μπάλα από τον Benzema, να αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και με σουτ να στέλνει τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Pyatov για το 1-0. Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η Γαλλία σημείωσε το 2-0 με τον Cabaye να παίρνει ακόμα μια ασίστ από τον Benzema και να σκοράρει.

    Οι Γάλλοι στη συνέχεια δεν κινδύνευσαν στο ελάχιστο, ήλεγξαν το παιχνίδι ενώ έχασαν και ευκαιρίες για το 3-0 με αποκορύφωμα το δοκάρι σε «κεραυνό» του Cabaye. Το ματς έληξε με 2-0 με τους Γάλλους να προσπερνούν στη βαθμολογία τους Ουκρανούς και να κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους παίζοντας με τους αδιάφορους Σουηδούς την τελευταία αγωνιστική.

     

    Οι συνθέσεις

    Ουκρανία: Pyatov, Husyev, Mykhalyk, Khacheridi, Selin, Tymoshchuk, Voronin (Devic 46’), Yarmolenko (Aliyev 68’), Nazarenko (Milevskiy 60’), Konoplyanka, Shevchenko

    Γαλλία: Lloris, Debuchy, Rami, Mexes, Clichy, Diarra, Nasri, Cabaye (M’Vila 68’), Menez (Martin 73’), Ribery, Benzema (Giroud 76’)

     

    Τα γκολ

    – – Menez 53’, Cabaye 56’

     

    Οι κάρτες

    Selin, Tymoshchuk – Menez, Debuchy, Mexes

     

    Δείτε βίντεο

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles