21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Αγγλία – Ουκρανία 1-0

    Οι Άγγλοι έχοντας για πρώτη φορά στη σύνθεσή τους στο τουρνουά τον Wayne Rooney, κέρδισαν τους διοργανωτές Ουκρανούς με 1-0 και πήραν την πρόκριση για τους «8» του Euro 2012, πετώντας έξω τους οικοδεσπότες. Ο επιθετικός της Manchester United «γέμισε» την επίθεση των «Λιονταριών» κι ήταν εκείνος που σκόραρε το γκολ της νίκης παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Ουκρανών.

    Οι –ουσιαστικά και ουχί τυπικά- γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μπήκαν με περισσότερη όρεξη στο παιχνίδι, κάτι λογικό αφού ήθελαν τη νίκη για να πάρουν την πρόκριση. Οι προσπάθειές τους βέβαια είτε κατέληξαν άουτ, είτε σταμάτησαν στον σταθερότατο χθες Joe Hart με αποτέλεσμα το 0-0 να διατηρηθεί μέχρι την ανάπαυλα. Στην αντίπερα όχθη, οι Άγγλοι περιορίστηκαν στον διόλου τιμητικό ρόλο του κομπάρσου χάνοντας όλη κι όλη μια ευκαιρία με τον Rooney –η κεφαλιά του από τη μικρή περιοχή έφυγε απελπιστικά άουτ παρ’ ότι ήταν αμαρκάριστος.

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ: ο Gerrard σέντραρε έπειτα από πολύ όμορφη προσπάθεια, η ουκρανική άμυνα μπερδεύτηκε και ο επερχόμενος Rooney προ κενής εστίας έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια οι Ουκρανοί ξύπνησαν και άρχισαν να πιέζουν και πάλι τους Άγγλους με το ίδιο ωστόσο αποτέλεσμα: χαμένες ευκαιρίες. Ο Milevskiy έστειλε με εξ’ επαφής κεφαλιά τη μπάλα άουτ στο 60’ ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό έγινε η φάση του τουρνουά: ο Devic πλάσαρε σε τετ-α-τετ τον Hart, η μπάλα πήγαινε για γκολ όμως σαν από μηχανής θεός, ο John Terry με γυριστό την απομάκρυνε. Όπως φάνηκε βέβαια πεντακάθαρα στο ριπλέι, εκείνη είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή, κάτι που δεν είδε ουδείς από τους πέντε διαιτητές…

    Στον χρόνο που απέμενε δεν άλλαξε κάτι, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και οι Άγγλοι προκρίθηκαν στους «8». Οι Ουκρανοί «βράζουν» με τη διαιτησία η οποία ωστόσο για άλλο ένα παιχνίδι δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αφού οι «άρχοντες» του αγώνα έχασαν κάμποσα οφσάιντ και φάουλ ενώ τα έκαναν «μαντάρα» και στον πειθαρχικό έλεγχο…

     

    Οι συνθέσεις

    Αγγλία: Hart, Lescott, Terry, Johnson, Cole, Milner (Walcott 70’), Gerrard, Parker, Young, Rooney (Oxlade-Chamberlain 87’), Welbeck (Carroll 82’)

    Ουκρανία: Pyatov, Husyev, Khacheridi, Rakitskiy, Selin, Tymoshchuk, Yarmolenko, Konoplyanka, Harmash (Nazarenko 78’), Milevskiy (Butko 77’), Devic (Shevchenko 70’)

     

    Τα γκολ

    Rooney 48’ – –

     

    Οι κάρτες

    Gerrard, Cole – Tymoshchuk, Rakitskiy, Shevchenko

     

    Δείτε βίντεο


     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles