16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ελλάδα – Ρωσία 1-0

    Με μία μεγαλειώδη εμφάνιση η Εθνική μας ομάδα επικράτησε με 1-0 της Ρωσίας και πετώντας εκτός συνέχειας το μεγάλο φαβορί του ομίλου, κατέλαβε τη δεύτερη θέση εξασφαλίζοντας (μαζί με την Τσεχία που κέρδισε με το ίδιο σκορ την Πολωνία) την πρόκριση ως δεύτερη στα προημιτελικά! Συγκλονιστικοί οι διεθνείς μας που είχαν για ακόμα ένα παιχνίδι κόντρα τη διαιτησία, πάλεψαν παλικαρίσια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο!

    Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους (ή εν πάση περιπτώσει, όχι τους χειρότερους) οιωνούς για την Εθνική μας. Οι παίκτες του Fernando Santos, εν αντιθέσει με τους προηγούμενους δύο αγώνες, μπήκαν συγκεντρωμένοι στο ματς και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να βγουν με αξιώσεις απέναντι από τον Σηφάκη. Ο Τζαβέλας συνεργαζόταν θεσπέσια με τον Σαμαρά στην αριστερή πτέρυγα ενώ Παπασταθόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος συνέθεταν ένα αδιάσπαστο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Τα πράγματα στο πρώτο μέρος ήταν σε γενικές μοιρασμένα αφού τόσο η Εθνική μας όσο και η αντίστοιχη της Ρωσίας έχασαν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, ωστόσο οι Σηφάκης και Malafeev κράτησαν το μηδέν. Το σκορ έμελλε να ανοίξει στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων: ο Καραγκούνης εκμεταλλεύτηκε το παιδαριώδες λάθος του Ignashevich, πήρε τη μπάλα, βγήκε απέναντι στον Ρώσο τερματοφύλακα και με ένα «ξερό» σουτ έκανε το 1-0!

    Στο δεύτερο μέρος ήταν δεδομένο πως οι Ρώσοι θα έμπαιναν δυνατά προκειμένου να ισοφαρίσουν όσο πιο γρήγορα γινόταν. Η Εθνική τους έδωσε χώρους και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα με τον εκπληκτικό Σαμαρά ο οποίος πάλευε μόνος του κόντρα στη ρωσική άμυνα, την ώρα που οι Γκέκας και Σαλπιγγίδης έμοιαζαν να έχουν κουραστεί. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε από την Εθνική μας, όταν ο Τζαβέλας στο 70ο λεπτό έστειλε με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ τη μπάλα στην αριστερή συμβολή των δοκών του Malafeev που είχε μείνει ακίνητος να παρακολουθεί τη φάση! Ο Advocaat έριξε στο παιχνίδι όποιον επιθετικό διέθετε γεμίζοντας την ελληνική περιοχή και η αλήθεια είναι πως τα χρειαστήκαμε όταν στο 83’ ο Dzagoev έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα να «γλύψει» το δεξί κάθετο δοκάρι του Σηφάκη.

    Τα τελευταία λεπτά ήταν ακατάλληλα για καρδιακούς. Το γήπεδο «έγερνε» και οι Ρώσοι είχαν εγκατασταθεί μόνιμα στα ελληνικά καρέ. Οι Έλληνες παίκτες ωστόσο έδιωχναν τη μπάλα σε κάθε γέμισμα των αντιπάλων τους, μπλοκάροντας παράλληλα όλες τις κάθετες μπαλιές, ο χρόνος περνούσε, οι Ρώσοι έχοντας κυριευτεί από το άγχος δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν και κάπως έτσι ο Eriksson σφύριξε στο 94ο λεπτό τη λήξη του αγώνα στέλνοντας την Εθνική μας στους «8» όπου πιθανότατα θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία. Μεγάλος άτυχος ο MVP  Γιώργος Καραγκούνης που είδε την κίτρινη κάρτα στο 61’ και χάνει τον επόμενο αγώνα (το ίδιο θα συμβεί και με τον Χολέμπας) όταν δικαίως ζήτησε πέναλτι, ωστόσο αντί για την εσχάτη των ποινών, είδε τον Σουηδό διαιτητή να τον τιμωρεί για θέατρο! Κάτι που δεν έγινε λίγα λεπτά αργότερα με τον Zhirkov

     

    Οι συνθέσεις

    Ελλάδα: Σηφάκης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Τζαβέλας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Σαλπιγγίδης (Νίνης 83’), Καραγκούνης (Μάκος 67’), Σαμαράς, Γκέκας (Χολέμπας 64’)

    Ρωσία: Malafeev, Anyukov (Izmailov 81’), Berezutski, Ignashevich, Zhirkov, Shirokov, Denisov, Glushakov (Pogrebnyak 72’), Dzagoev, Kerzhakov (Pavlyuchenko 46’), Arshavin

     

    Τα γκολ

    Καραγκούνης 45’ – –

     

    Οι κάρτες

    Καραγκούνης, Χολέμπας – Anyukov, Zhirkov, Dzagoev, Pogrebnyak

     

    Δείτε βίντεο

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles