21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Γερμανία – Πορτογαλία 1-0

    Σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν και το καλύτερο από τα όσα –λίγα- έχουμε δει ως τώρα στη διοργάνωση, η Γερμανία παρουσιάστηκε καλύτερη της Πορτογαλίας και επικρατώντας… στα σημεία, κέρδισε με 1-0. Το «χρυσό» γκολ για τα «πάντσερ» σημείωσε ο Mario Gomez στο 72ο λεπτό, την ώρα που οι Πορτογάλοι «τα είχαν» με την τύχη τους καθώς είδαν σε δύο περιπτώσεις τη μπάλα να σταματά στα δοκάρια του Neuer.

    Στο πρώτο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν αργός με τη Γερμανία που όλοι περίμεναν πως θα… πετούσε φωτιές, να μη μπορεί να φτάσει στην περιοχή του Rui Patricio. Οι γραμμές της μέσης και της επίθεσης ήταν ασύνδετες με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτούνται σωστά οι Muller, Gomez και Podolski. Από την άλλη μεριά οι Πορτογάλοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα πέραν της φάσης με τον Pepe να πλασάρει έπειτα από κόρνερ και τη μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι του Neuer.

    Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε δραματικά κάτι με τους δύο προπονητές να παρουσιάζονται διστακτικοί στην πραγματοποίηση οποιασδήποτε αλλαγής. Ο Ronaldo δεν φάνηκε στο ελάχιστο για την Πορτογαλία που έμοιαζε να έχει ξεμείνει από εναλλακτικές την ώρα που οι Γερμανοί συνέχιζαν να αδυνατούν να πλησιάσουν το τέρμα του Rui Patricio. Τελικά στο 72’ ο Mario Gomez έπειτα από σέντρα του Khedira βρήκε τον τρόπο και άνοιξε το σκορ για λογαριασμό των Γερμανών. Οι πολλές αλλαγές που έγιναν στη συνέχεια του αγώνα χάλασαν τον ρυθμό με τους Πορτογάλους πάντως να χάνουν ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία στο 86’ όταν σε σέντρα-σουτ του Nani η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών της γερμανικής εστίας.

    Το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και οι Γερμανοί πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη, την ώρα που οι Ολλανδοί είχαν μείνει στο μηδέν με τη Δανία…

     

    Οι συνθέσεις

    Γερμανία: Neuer, Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Muller (Bender 90’), Ozil (Kroos 87’), Podolski, Gomez (Klose 80’)

    Πορτογαλία: Patricio, Pereira, Alves, Pepe, Coentrao, Veloso, Meireles (Varela 80’), Moutinho, Nani, Postiga (Oliveira 70’), Ronaldo

     

    Τα γκολ

    Mario Gomez 72’ – –

     

    Οι κάρτες

    Badstuber, Boateng – Postiga, Coentrao

     

    Δείτε βίντεο

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles