15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τσεχία – Πολωνία 1-0

    Σε ένα ματς-τελικό, οι Τσέχοι επικράτησαν με 1-0 των διοργανωτών Πολωνών και σε συνδυασμό με τη νίκη της Εθνικής μας επί της Ρωσίας, πήραν την πρώτη θέση στον Α’ Όμιλο του Euro 2012. Όμορφο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο σε έναν αγωνιστικό χώρο που έκρυβε πολλές παγίδες λόγω της βροχής και εν τέλει να το καταφέρνουν σε μεγάλο βαθμό.

    Οι Πολωνοί ήταν εκείνοι που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, κλείνοντας πίσω τους Τσέχους και δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά και την κατάσταση του Petr Cech. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη και για περίπου μισή ώρα, οι Τσέχοι είχαν γίνει έρμαια των διαθέσεων των Πολωνών που πάντως εξακολουθούσαν να μη μπορούν να στείλουν τη μπάλα στο «πλεχτό». Το ημίχρονο έκλεισε με την Τσεχία να ισορροπεί κάπως το παιχνίδι κερδίζοντας πολύτιμες ανάσες.

    Στο δεύτερο μέρος κι ενώ όλοι περίμεναν πως οι Πολωνοί θα έβγαιναν με το ίδιο πάθος, θέληση και σθένος, εν τέλει αυτοί έδειξαν νωθροί και κουρασμένοι –ψυχολογικά και σωματικά. Αυτό ήταν κάτι που οι Τσέχοι εκμεταλλεύτηκαν αφού άρχισαν δειλά-δειλά να βγαίνουν στην κόντρα, ωστόσο έπεσαν επάνω στον πολύ σταθερό Tyton που ήταν και πάλι ο βασικός τερματοφύλακας των Πολωνών. Το πολύτιμο γκολ ήρθε από τον Jiracek σε κόντρα των Τσέχων και έπειτα από ασίστ του Baros. Οι Πολωνοί προσπάθησαν να απαντήσουν έστω για την τιμή των όπλων, έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 92’ και με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος, έμειναν εκτός συνέχειας.

     

    Οι συνθέσεις

    Τσεχία: Cech, Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky, Hubschman, Plasil, Jiracek (Rajtoral 84’), Kolar, Pilar (Rezek 88’), Baros (Pekhart 90’)

    Πολωνία: Tyton, Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch, Dudka, Polanski (Grosicki 56’), Blaszczykowski, Murawski (Brozek 73’), Obraniak (Mierzejewski 73’), Lewandowski

     

    Τα γκολ

    Jiracek 72’ – –

     

    Οι κάρτες

    Limbersky, Plasil, Pekhart – Murawski, Polanski, Wasilewski, Blaszczykowski, Perquis

     

    Δείτε βίντεο

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles