13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ισπανία – Ιταλία 1-1

    Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του Euro 2012 έληξε ισόπαλο. Ισπανοί και Ιταλοί μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι έμειναν στο 1-1 χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν και τη νίκη. Δίκαιο ωστόσο κρίνεται το τελικό αποτέλεσμα που πάντως βάζει σε μπελάδες αμφότερες τις δύο ομάδες αφού στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Κροατία πήρε το «τρίποντο».

    Ο Vicente del Bosque παρέταξε τους Ισπανούς με ένα 4-3-3, μόνο που εν αντιθέσει με ό,τι περίμεναν όλοι, αντί για τον Fernando Torres στην κορυφή της επίθεσης τοποθέτησε τον Cesc Fabregas! Οι Ιταλοί από την άλλη έπαιξαν με ένα 3-5-2 με τους Cassano και Balotelli στη γραμμή κρούσης. Οι «Φούριας Ρόχας» ήταν εκείνοι που ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και εφαρμόζοντας passing game που θύμιζε… Barcelona, υποχρέωσαν τους Ιταλούς σε ρόλο κομπάρσου. Παρ’ όλα αυτά στις ελάχιστες περιπτώσεις που οι τελευταίοι βγήκαν με αξιώσεις στην κόντρα, ο Iker Casillas δήλωσε παρών.

    Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες βγήκαν στο γήπεδο με εμφανή διάθεση να αποδώσουν καλύτερο ποιοτικά ποδόσφαιρο και τα κατάφεραν. Με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, οι Iniesta και Balotelli έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες μέχρι ο Di Natale που στο μεταξύ αντικατέστησε τον τελευταίο, στη… δεύτερη επαφή του με τη μπάλα έπειτα από μπαλιά-λουκούμι του Pirlo, να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Casillas για να γράψει το 0-1. Η χαρά των Ιταλών κράτησε μόλις τρία λεπτά αφού οι Ισπανοί βγήκαν μαζικά μπροστά και με τον Silva να βγάζει μπαλιά-τρύπα στον κατά συνθήκη επιθετικό της ομάδας του, Fabregas, έγινε το 1-1 από τον τελευταίο.

    Οι δύο ομάδες δεν βολεύονταν με την ισοπαλία και έτσι οι ευκαιρίες συνέχισαν να έρχονται αλλά και να… χάνονται! Μεγάλος άτυχος αλλά και… μοιραίος της βραδιάς ο Fernando Torres ο οποίος έχασε μεταξύ άλλων ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Buffon την ώρα που ο Di Natale ισοφάριζε τις χαμένες ευκαιρίες για τη «Σκουάντρα Ατζούρα».

     

    Οι συνθέσεις

    Ισπανία: Casillas, Arbeloa, Pique, Ramos, Alba, Xavi, Busquets, Xabi Alonso, Silva (Navas 64’), Fabregas (Torres 74’), Iniesta

    Ιταλία: Buffon, Chiellini, De Rossi, Bonucci, Giaccherini, Marchisio, Pirlo, Motta (Nocerino 90’), Maggio, Cassano (Giovinco 65’), Balotelli (Di Natale 56’)

     

    Τα γκολ

    Fabregas 64’ – Di Natale 61’

     

    Οι κάρτες

    Alba, Arbeloa, Torres – Balotelli, Bonucci, Chiellini, Maggio

     

    Δείτε βίντεο

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles