18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Ιταλία – Κροατία 1-1

    Ισόπαλες αναδείχθηκαν Ιταλία και Κροατία στο πρώτο –χρονικά- παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής του Γ’ Ομίλου του Euro 2012. Στο 1-1 το τελικό σκορ που διαμορφώθηκε με τέρματα των Pirlo και Mandzukic στο πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα αντίστοιχα. Αμφότερες οι δύο ομάδες είχαν καλές στιγμές και απέδωσαν όμορφο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα ενώ για ακόμα μια φορά δεν έλειψαν τα παράπονα από τη διαιτησία…

    Το πρώτο ημίχρονο ήταν χάρμα ιδέσθαι. Καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειξε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο σκοπιμότητας με τους Ιταλούς να είναι πιο επιθετικοί από τους αντιπάλους και να χάνουν σωρεία ευκαιριών για να ανοίξουν το σκορ. Οι Κροάτες βέβαια έχουν λόγο να διαμαρτύρονται και αυτός δεν είναι άλλος από την απόφαση του Άγγλου διαιτητή Howard Webb να μη δώσει το εμφανές πέναλτι που υπήρχε σε μαρκάρισμα του Chiellini στον Mandzukic. Οι Ιταλοί πάντως ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν όταν ο Andrea Pirlo με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα του Pletikosa, κάνοντας το 1-0.

    Στο δεύτερο μέρος οι Κροάτες παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι να αλλάξουν τη ροή του αγώνα, παίρνοντας τα ηνία και αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι Ιταλοί ακολούθως τραβήχτηκαν πίσω στην άμυνα και περίμεναν καρτερικά να χτυπήσουν τους αντιπάλους τους στις αντεπιθέσεις. Με τους Modric και Rakitic να κάνουν παιχνίδι, οι επισκέψεις των παικτών της «Χρβάτσκα» στα καρέ του Buffon γίνονταν ολοένα και περισσότερες, μέχρι που στο 72ο λεπτό, έπειτα από σέντρα του αριστερού μπακ Strinic, o Mandzukic που εξελίσσεται σε δεινό σκόρερ για την Κροατία στο Euro, έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

    Οι Ιταλοί δεν έδειξαν ικανοί να αντιδράσουν έπειτα από την ισοφάριση, οι Κροάτες δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι παραπάνω και έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους. Οι Ιταλοί την τελευταία αγωνιστική παίζουν με τους αδιάφορους Ιρλανδούς, την ώρα που οι Κροάτες έχουν να αντιμετωπίσουν την Ισπανία.

     

    Οι συνθέσεις

    Ιταλία: Buffon, Bonucci, De Rossi, Chiellini, Pirlo, Marchisio, Motta (Montolivo 62’), Maggio, Giaccherini, Balotelli (Di Natale 69’), Cassano (Giovinco 83’)

    Κροατία: Pletikosa, Srna, Corluka, Schildenfeld, Strinic, Vukojevic, Modric, Rakitic, Perisic (Pranjic 68’), Jelavic (Eduardo 83’), Mandzukic (Kranjcar 90’)

     

    Τα γκολ

    Pirlo 39’ – Mandzukic 72’

     

    Οι κάρτες

    Motta, Montolivo – Schildenfeld

     

    Δείτε βίντεο

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles