20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Πολωνία – Ρωσία 1-1

    Το δεύτερο παιχνίδι του Α’ Ομίλου του Euro 2012 βρήκε την Πολωνία και τη Ρωσία να μοιράζονται τους βαθμούς της ισοπαλίας μετά το τελικό 1-1. Τα προγνωστικά δεν επαληθεύτηκαν και οι διοργανωτές που παρουσιάστηκαν απείρως καλύτεροι σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας κόντρα στην Εθνική μας, πίεσαν ασφυκτικά τους Ρώσους που έδειχναν να είναι ευχαριστημένοι με την ισοπαλία.

    Οι Ρώσοι ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν δυνατά πάντως, δείχνοντας ότι θέλουν να «καθαρίσουν» την υπόθεση πρόκριση. Με το πέρασμα του χρόνου όμως οι Πολωνοί συνήλθαν και γύρω στο τέταρτο ισορρόπησαν το παιχνίδι. Στο 18’ μάλιστα σημείωσαν και γκολ με τον Polanski που ορθώς ακυρώθηκε καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ έπειτα από χτύπημα φάουλ του Obraniak. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν αλλά δεν έβρισκαν διαδρόμους προς το τέρμα του Malafeev. Αντίθετα οι Ρώσοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 37’: o Arshavin εκτέλεσε φάουλ και ο Dzagoev με κεφαλιά απ’ την «καρδιά» της πολωνικής άμυνας έκανε το 0-1. Το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο κύλησε ήσυχα χωρίς φάσεις.

    Στο δεύτερο μέρος τα πάντα όμως άλλαξαν: το παιχνίδι απέκτησε έναν φρενήρη ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και τα νεύρα έκαναν την εμφάνισή τους. Οι Πολωνοί πάντως ήταν εκείνοι που… μασούσαν σίδερα, την ώρα που οι Ρώσοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα από την ξαφνική αλλαγή συμπεριφοράς των μέχρι την ανάπαυλα «κοιμισμένων» αντιπάλων τους. Στο 57’ οι προσπάθειές τους έπιασαν κόπο όταν με πανέμορφη προσπάθεια και άπιαστο σουτ ο Blaszczykowski έφερε το ματς στα ίσα. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πιέζουν με τους προπονητές τους να ενισχύουν τις επιθέσεις τους, ωστόσο το δεύτερο γκολ δεν ήρθε για καμία εκ των δύο πλευρών.

    Το τελικό σκορ δεν αφήνει παραπονεμένη καμία από τις δύο ομάδες, ωστόσο ευνοεί σφόδρα την Εθνική μας η οποία πλέον κρατά την τύχη της στα χέρια της καθώς με νίκη εναντίον των Ρώσων στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, εξασφαλίζει την πρόκρισή της στη φάση των «8». Ισοπαλία ή ήττα θα σημάνουν τον αποκλεισμό μας από τη διοργάνωση…

     

    Οι συνθέσεις

    Πολωνία: Tyton, Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch, Dudka (Mierzejewski 73’), Polanski (Matuszczyk 85’), Blaszczykowski, Murawski, Obraniak (Brozek 90’), Lewandowski.

    Ρωσία: Malafeev, Anyukov, Berezutski, Ignashevich, Zhirkov, Denisov, Zyryanov, Dzagoev (Izmailov 79’), Arshavin, Kerzhakov (Pavlyuchenko 70’)

     

    Τα γκολ

    Blaszczykowski 57’ – Dzagoev 37’

     

    Οι κάρτες

    Lewandowski, Polanski – Denisov, Dzagoev

     

    Δείτε βίντεο

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles