21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ελλάδα – Τσεχία 1-2

    Η Εθνική μας έκανε παιχνίδι τάλε-κουάλε με την πρεμιέρα: για άλλη μια φορά, παρ’ ότι όλοι γνώριζαν πως έπρεπε να μπούμε δυνατά, η εκκίνηση ήταν σαν σε… ριπλέι καθώς αιφνιδιαστήκαμε από τους αντιπάλους μας. Μόνο που αυτή τη φορά το πληρώσαμε και μάλιστα δις! Στο πιο γρήγορο 2-0 στην ιστορία των Euro, η Εθνική μας ομάδα βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ στο 6ο μόλις λεπτό έχοντας μπροστά της να ανέβει ένα «βουνό». Η αμυντική γραμμή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος «έμπαζε», Χαλκιάς και Χολέμπας ήταν ασταθείς και κάπως έτσι, οι Jiracek στο 3’ και Pilar στο 6’ έδωσαν «αέρα» δύο τερμάτων στους Τσέχους.

    Η Εθνική προσπάθησε να ανασυνταχθεί, ωστόσο δεν κατόρθωσε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι της. Οι Τσέχοι κρατούσαν τη μπάλα στην κατοχή τους σχετικά εύκολα και οι Έλληνες διεθνείς δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στα καρέ του Cech. Το στραβό κλίμα στράβωσε ακόμα περισσότερο όταν ο Χαλκιάς μετά από 23’ αγώνα, αναγκάστηκε να παραχωρήσει τη θέση του στον Σηφάκη λόγω τραυματισμού. Λίγο πριν τη λέξη του πρώτου μέρους πάντως λίγο έλλειψε να κάνουμε το 2-1, όταν ο Φωτάκης σκόραρε με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έπειτα από «γλυκιά» σέντρα του Τοροσίδη, ωστόσο σε μια φάση που θα συζητηθεί (τη δεύτερη σε ισάριθμους αγώνες της Εθνικής…) ο Γάλλος διαιτητής Stephane Lannoy άκουσε τον επόπτη του και ακύρωσε το τέρμα ως οφσάιντ, παρ’ ότι τα σχετικά ριπλέι δεν έδειξαν τίποτα τέτοιο.

    Στο δεύτερο μέρος ο Fernando Santos πέρασε στον αγώνα τον Φάνη Γκέκα αντί του αρνητικού μέχρι εκείνη τη στιγμή Φωτάκη και ο Έλληνας στράικερ τον δικαίωσε σχεδόν αμέσως. Εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Cech έπειτα από χλιαρό γέμισμα του Σαμαρά, ο Γκέκας στο 53’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας και έδωσε ελπίδες στην Εθνική μας. Οι Τσέχοι οπισθοχώρησαν, οι μπαλιές τους προς την πλάτη της άμυνάς μας κόβονταν μία προς μία από τον εξαιρετικό Κυριάκο Παπαδόπουλο και η Εθνική μας είχε πλέον τα ηνία του αγώνα. Η υπεροχή της όμως δεν μετουσιώθηκε όχι σε δεύτερο γκολ αλλά ούτε καν σε ευκαιρία αφού η μπάλα γύριζε γύρω απ’ την περιοχή του Cech.

    Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και με τον Μήτρογλου να έχει περάσει αντί του Φορτούνη, οι διεθνείς μας προτίμησαν τις… γιόμες με κύριο εκφραστή της συγκεκριμένης στρατηγικής τον Κατσουράνη. Ο Cech βέβαια δεν είχε άλλο δώρο να κάνει, ο χρόνος περνούσε και κάπως έτσι ο Lannoy που στο μεταξύ είχε προλάβει να δώσει άλλα πέντε-έξι ανάποδα φάουλ, σφύριξε τη λήξη του αγώνα. Πλέον η Εθνική μας θέλει νίκη των Ρώσων με μεγάλο σκορ κόντρα στην Πολωνία και απαραίτητα «τρίποντο» κόντρα στους πρώτους στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

     

    Οι συνθέσεις

    Ελλάδα: Χαλκιάς (Σηφάκης 23’), Τοροσίδης, Κ. Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Χολέμπας, Φωτάκης (Γκέκας 46’), Μανιάτης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Φορτούνης (Μήτρογλου 71’)

    Τσεχία: Cech, Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky, Hubschman, Plasil, Jiracek, Rosicky (Kolar 46’, Rajtoral 90’), Pilar, Baros (Pekhart 64’)

     

    Τα γκολ

    Γκέκας 53’ – Jiracek 3’, Pilar 6’

     

    Οι κάρτες

    Τοροσίδης, Κ. Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης – Rosicky, Jiracek, Kolar

     

    Δείτε βίντεο

     

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles