16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Γερμανία – Ιταλία 1-2

    Κι όμως, τα προγνωστικά δεν επιβεβαιώθηκαν! Οι Γερμανοί που όλος ο κόσμος περίμενε να δει στον τελικό του Euro 2012 αποκλείστηκαν με 2-1 από τους Ιταλούς και έτσι η «Σκουάντρα Ατζούρα» θα είναι εκείνη που θα παίξει την Κυριακή το βράδυ κόντρα στους Ισπανούς με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο. Καλύτερη η Ιταλία καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, υποχρέωσε σε ρόλο θεατή τα «Πάντσερ» που από τύχη γλίτωσαν την ήττα με ακόμα μεγαλύτερο σκορ.

    Οι Γερμανοί πάντως έχασαν την πρώτη ευκαιρία του αγώνα όταν ο Pirlo στο 5ο λεπτό έδιωξε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Hummels. Σε εκείνους ανήκε και η δεύτερη, όταν έπειτα από ασυνεννοησία των Buffon και Barzagli η μπάλα πέρασε μόλις κόρνερ ενώ η… τριάδα ολοκληρώθηκε ένα λεπτό αργότερα με τον Buffon να διώχνει σε κόρνερ σουτ του Kroos. Κάπου εκεί οι Ιταλοί αποφάσισαν να βγουν από το καβούκι τους και έπειτα από τις πρώτες… προειδοποιητικές βολές του Cassano, ο φορ της Milan με πανέμορφη προσπάθεια «σέρβιρε» τη μπάλα στον Balotelli ο οποίος με δυνατή κεφαλιά έκανε το 0-1. Ο έγχρωμος φορ των Ιταλών διπλασίασε τα τέρματά του στο 36’ όταν έπειτα από μπαλιά του Montolivo, εκμεταλλεύτηκε τον λάθος υπολογισμό του Lahm, βγήκε τετ-α-τετ με τον Neuer και με ένα δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα του.

    Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί προσπάθησαν να πετύχουν γρήγορα το γκολ που θα αναπτέρωνε το ηθικό τους και θα άγχωνε τους Ιταλούς, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό. Παρά τις όποιες ευκαιρίες τους –που πάντως δεν ήταν κάτι το τρομερό- οι Γερμανοί δεν απείλησαν τον Buffon παρά μόνο με ένα χτύπημα φάουλ του Reus λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα –ο Ιταλός τερματοφύλακας «απογειώθηκε» και με τη βοήθεια και του οριζόντιου δοκαριού έδιωξε σε κόρνερ. Η Γερμανία έκτοτε ανέβηκε όλη μπροστά, ο Neuer αναγκάστηκε να παίζει… μέσος κάπου στη σέντρα την ώρα που οι Ιταλοί έβγαιναν με χαρακτηριστική ευκολία απέναντί του και έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Λίγο έλειψε να το πληρώσουν βέβαια, αφού η Γερμανία μείωσε στο 92’ σε 2-1 αφού ο Ozil εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που υπέδειξε ο Lannoy σε χέρι του Balzaretti. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι βέβαια και έτσι η «Σκουάντρα Ατζούρα» πέρασε στον μεγάλο τελικό.

     

    Οι συνθέσεις

    Γερμανία: Neuer, Boateng (Muller 71’), Hummels, Badstuber, Lahm, Schweinsteiger, Khedira, Kroos, Ozil, Podolski (Klose 46’), Gomez (Reus 46’)

    Ιταλία: Buffon, Balzaretti, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Pirlo, Marchisio, Montolivo (Motta 64’), De Rossi, Balotelli (Di Natale 70’), Cassano (Diamanti 58’)

     

    Τα γκολ

    Ozil 90’ – Balotelli 20’-36’

     

    Οι κάρτες

    Hummels – Balotelli, Bonucci, De Rossi, Motta

     

    Δείτε γκολ

     

     

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles