23.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Ολλανδία – Γερμανία 1-2

    Με… το ένα πόδι εκτός Euro βρίσκεται η Ολλανδία η οποία έχασε και το δεύτερο παιχνίδι της στη διοργάνωση χθες βράδυ. Οι «Οράνιε» ηττήθηκαν με 2-1 από τους Γερμανούς σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και είδαν τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2012 να ψαλιδίζονται σημαντικά.

    Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό και γρήγορο ρυθμό, τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να προσφέρουν θέαμα. Οι φάσεις δεν έλειψαν και για τις δύο πλευρές, ωστόσο οι Γερμανοί ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν πρώτοι κι αυτό λόγω του ότι στις τάξεις τους διαθέτουν έναν γεννημένο «γκολτζή». Ο Mario Gomez εκμεταλλεύτηκε την κάθετη μπαλιά του Schweinsteiger και έβαλε τη Γερμανία μπροστά στο σκορ. Το τέρμα του επιθετικού της Bayern «βραχυκύκλωσε» τους Ολλανδούς οι οποίοι σαστισμένοι έβλεπαν τους αντιπάλους τους να κάνουν πάρτι στο γήπεδο και κάπως έτσι μοιραία ήρθε και το 2-0, και πάλι από τον Gomez.

    Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ολλανδοί μπήκαν αποφασισμένοι να «γυρίσουν» το παιχνίδι και για τον λόγο αυτό προχώρησαν σε δύο αλλαγές με το «καλησπέρα» σας. Οι van Bommel και Afellay παραχώρησαν τις θέσεις τους σε van der Vaart και Huntelaar σε μια προσπάθεια του Bert van Marwijk να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Ευκαιρίες χάνονταν, οι Γερμανοί δεν έδειχναν να… συγκινούνται και κάπως έτσι ήρθε η μείωση του σκορ με δυνατό σουτ του Robin van Persie. Χρόνος για ένα δεύτερο γκολ για τους «Οράνιε» υπήρχε (έμενε ένα τέταρτο συν τις καθυστερήσεις) αλλά αυτό ποτέ δεν ήρθε.

    Έτσι οι Γερμανοί πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες, γεγονός που της επιτρέπει να ονειρεύεται τη συνέχεια του Euro αφού μόνο αν… αυτοκτονήσει μένει εκτός συνέχειας. Αντίθετα οι Ολλανδοί θα πρέπει να υπερβούν εαυτούς στο ματς με την Πορτογαλία και να περιμένουν τους Γερμανούς να… κάνουν το καθήκον τους σε αυτό με τη Δανία, ελπίζοντας σε ό,τι καλύτερο.

     

    Οι συνθέσεις

    Ολλανδία: Stekelenburg, van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Willems, de Jong, van Bommel (van der Vaart 46’) Robben (Kuyt 83’), Sneijder, Afellay (Huntelaar 46’), van Persie

    Γερμανία: Neuer, Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Muller (Bender 90’), Ozil (Kroos 81’), Podolski, Gomez (Klose 72’)

     

    Τα γκολ

    van Persie 73’ – Gomez 24’-38’

     

    Οι κάρτες

    de Jong, Willems – Boateng

     

    Δείτε βίντεο

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles