24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Οι πωλήσεις smartphones το 2013 θα ξεπεράσουν το 1 δις!

    To έτος πλησιάζει στο τέλος του και ήδη έχει σχηματιστεί μια πάρα πολύ καλή εικόνα για τις συνολικές πωλήσεις smartphones εφέτος, ωστόσο πάντα προκαλεί εντύπωση το άγγιγμα ενός ορόσημου όπως το 1 δισεκατομμύριο συσκευών. Τόσες υπολογίζεται ότι θα έχουν διατεθεί παγκοσμίως μέχρι το τέλος του 2013!

     

    smartphonesales2

    Σύμφωνα πάντα με το IDC (International Data Corporation), οι φετινές πωλήσεις σημειώνουν αύξηση κατά 40% σε σχέση με το 2012, ποσοστό που δείχνει καθαρά την «έκρηξη» των smartphones, ειδικότερα στις αναδυόμενες αγορές. Με βάση τα στοιχεία του οργανισμού, τεράστιο ποσοστό της ζήτησης προέρχεται από αυτές τις χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, στις οποίες βέβαια μεγάλη πέραση έχουν τα φθηνά smartphones. Αντίθετα στις ανεπτυγμένες αγορές παρουσιάζεται σταδιακή επιβράδυνση των πωλήσεων, καθώς πλησιάζουν στο σημείο κορεσμού τους.

     

    Δυστυχώς για τους κατασκευαστές, η «εύκολη» περίοδος πέρασε και η μέση τιμή των smartphones μειώνεται, άρα και το περιθώριο κέρδους τους. Από 387 δολλάρια κατά μ.ό. θα βρεθεί στα 337 δολλάρια φέτος, ενώ μέχρι το 2017 αναμένεται να έχει πέσει στα 265 δολλάρια. Αντίστοιχα, οι συνολικές πωλήσεις αναμένονται να αγγίξουν το 1,7 δις το 2017, με μέση αύξηση ανά χρόνο 18,4% για την επόμενη τετραετία.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles