20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το 1 δις ξεπέρασαν οι πωλήσεις smartphones το 2013!

    Η IDC (International Data Corporation) πέτυχε την πρόβλεψή της ανακοινώνοντας πως πάνω από 1 δις smartphones πωλήθηκαν παγκοσμίως το 2013! Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των εταιρειών και των retailers διατέθηκαν 1.004.200.000 smartphones, σημειώνοντας αύξηση 38,4% σε σχέση με το 2012 και δείχνοντας καθαρά τη δυναμική της αγοράς.

    1 dis smartphone2

    Επικράτησαν οι τάσεις για μεγαλύτερες οθόνες αλλά και μικρότερο κόστος των συσκευών, αφού ειδικά τα «φθηνά» smartphones έκαναν θραύση σε μεγάλες αγορές της Ανατολής, όπως η Ινδία και η Κίνα. Η Samsung διατήρησε τα σκήπτρα πουλώντας συνολικά 313,9 εκατομμύρια smartphones και κατακτώντας σχεδόν το 1/3 του μεριδίου της αγοράς, συγκεκριμένα το 31,3% αυτού. Ωστόσο, τα στοιχεία της IDC δείχνουν πως έχασε έδαφος το τελευταίο τρίμηνο του έτους, σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Αντίστοιχα η Apple ήρθε δεύτερη με πωλήσεις 153,4 εκατομμυρίων συσκευών, νούμερο φυσικά εντυπωσιακό με δεδομένη τη μικρή γκάμα των iPhones, αν και σημείωσε τη μικρότερη αύξηση από το 2012 σε σχέση με τους υπόλοιπους κατασκευαστές. Η συνεργασία της εταιρεία με την China Mobile θα αποδώσει εντός του 2014, κάτι που σημάνει και μεγάλη άνοδο των πωλήσεών της, πάντως.

    1 dis smartphones

    Ακολούθησαν στην τρίτη θέση η Huawei και στην τέταρτη η Lenovo, παρουσίαζοντας πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα και δείχνοντας πως έχουν σταθερή παρουσία πλέον στην αγορά, προσδοκώντας σε ακόμη καλύτερη πορεία το 2014. Η LG έμεινε στην 5η θέση, οριακά μπροστά από την ανερχόμενη ZTE. Συνολικά η αγορά τηλεφώνων γνώρισε ανάπτυξη 4,8% σε σχέση με το 2012, με 1,82 δις συσκευές να πωλούνται παγκόσμια. Τα smartphones είναι πλέον πολύ περισσότερα από τα απλά τηλέφωνα που πωλούνται στην αγορά, δείχνοντας πως έχουμε γυρίσει οριστικά «σελίδα».

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles