20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    1 δισ. δολάρια θα κοστίσει στη Samsung η ανάκληση του Galaxy Note 7!

    2,5 εκατομμύρια συσκευές Samsung Galaxy Note7 είχαν αποσταλεί πριν την ανακοίνωση της ανάκλησης του μοντέλου σε όλο τον κόσμο, η οποία πραγματοποιήθηκε λόγω των περιστατικών “εκρήξεων” και άλλων προβλημάτων με την μπαταρία του. Προφανώς το οικονομικό αντίκτυπο για την εταιρεία θα είναι μεγάλο, πόσο ακριβώς όμως;

    samsung-galaxy-note-7

    Ο επικεφαλής του smartphone business της Samsung Koh Dong Jin δεν αποκάλυψε το ποσό όταν τον ρώτησαν, είπε όμως ότι είναι ένα “heart breaking amount”.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ανάκληση θα κοστίσει στη Samsung περίπου 1 δισ. δολάρια. Αν και το ποσό δεν είναι μικρό, αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 5% των προβλεπόμενων καθαρών εσόδων της εταιρείας για το τρέχον έτος.

    Και για να μην αναφέρουμε την πιθανότητα η εταιρεία που παρείχε τις ελαττωματικές μονάδες μπαταρίας (το όνομα δεν αποκαλύπτεται ακόμα) μπορεί να επωμιστεί ένα μέρος του κόστους ανάκλησης.

    Να σημειώσουμε ότι περίπου το 70% των μονάδων μπαταρίας του Galaxy Note 7 προέρχονται από την Samsung SDI Co., ενώ οι υπόλοιπες από την κινεζική εταιρεία κατασκευής μπαταριών Amperex Technology.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles