16 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
More

    1 δισ. ενεργές συσκευές γιορτάζει η Apple, αλλά προβλέπει για πρώτη φορά πτώση εσόδων τα τελευταία 13 χρόνια

    Η ανακοίνωση των τριμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων από την Apple συνέχισε την παράδοση της κερδοφορίας στην οποία μας έχει συνηθίσει η εταιρεία, η οποία ωστόσο φαίνεται ότι έχει ένα… όριο καθώς δεν ξεπέρασε για πρώτη φορά τις προσδοκίες που υπάρχουν. Ωστόσο, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης, μάθαμε πώς για πρώτη φορά υπάρχουν σε όλο τον κόσμο 1 δισ. ενεργές συσκευές Apple, χωρίς πάντως να γνωρίζουμε ακριβώς την κατανομή.

    apple

    Η πρόβλεψη της αμερικανικής εταιρείας αναφέρει ότι θα υπάρχει για πρώτη φορά πτώση εσόδων τα τελευταία 13 χρόνια, βάζοντας τέλος σε ένα ασταμάτητο “running” που έκανε την εταιρεία τη μεγαλύτερη στον κόσμο και το πιο γνωστό όνομα της τεχνολογίας.

    Ο γίγαντας του Cupertino ανακοίνωσε αξιοσημείωτα αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2015, στο οποίο σημείωσε ρεκόρ όλων των εποχών όσον αφορά τα τριμηνιαία κέρδη (18.4 δισ. δολάρια), αλλά ανέφερε ότι η ανάπτυξη στις πωλήσεις του iPhone ήταν η πιο αργή από την ανακοίνωσή του το 2007.

    Η Apple προβλέπει ότι οι πωλήσεις κατά το τρέχον τρίμηνο είναι πιθανό να πέσουν σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές, με τις πωλήσεις του iPhone να αναμένεται να μειωθούν για πρώτη φορά. Έτσι, για τους τρεις επόμενους μήνες έως το τέλος του Μαρτίου, η Apple ανακοίνωσε ότι αναμένει πωλήσεις μεταξύ 50 και 53 δισ δολαρίων, η οποία θα σηματοδοτήσει μια πτώση από τα 58 δισ. δολάρια κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Αν οι προβλέψεις της εταιρείας είναι ακριβείς, θα είναι η πρώτη πτώση εσόδων από το πρώτο τρίμηνο του 2003, μόλις ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου iPod.

    Ο CEO της Apple, Tim Cook, ανέφερε ως αιτία για τις flat sales της εταιρείας εν μέρει το ισχυρό δολάριο, καθώς τα δύο τρία των πωλήσεών της έρχονται εκτός Αμερικής και η εταιρεία έχει αυξήσει την τιμή της συσκευής σε ορισμένες περιοχές με ασθενέστερα νομίσματα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι μετοχές της Apple υποχώρησαν σχεδόν 2% στη διαπραγμάτευση λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

    Η θέση της Apple ως η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο κινδυνεύει από την Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, η οποία έχει 10% μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles