16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    1 στους 7 πιστεύει πως θα έρθει το τέλος του κόσμου

    Το πρακτορείο Reuters ανέθεσε στην εταιρεία Ipsos να διεξάγει μία δημοσκόπηση. Όχι για εκλογές ή για την παγκοσμιοποίηση, αλλά για να διερευνήσει πόσοι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα βιώσουν το τέλος του κόσμου.

    Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε σε 21 χώρες* και συμμετείχαν 16,262 άνθρωποι. 15% πιστεύουν πως, κατά την διάρκεια της ζωής τους θα βιώσουν το τέλος του κόσμου για κάποιο λόγο (φυσικό φαινόμενο ή πόλεμο) ενώ το 10% πιστεύει στην «προφητεία των Μάγια» , όσο κι αν οι επιστήμονες έχουν διαβεβαιώσει για το αντίθετο. Ότι, δηλαδή, ο κόσμος θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου 2012.

    Τα ποσοστά των ανθρώπων που πιστεύουν ότι θα δουν το τέλος του κόσμου διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα μόνο το 6% των Γάλλων ανήκει σε αυτή τη συνομοταξία, σε αντίθεση με το 22% των Τούρκων, των Αμερικανών και ελάχιστα λιγότερο ποσοστό στη Νότιο Αφρική και την Αργεντινή.

    Σε σχέση με την περίφημη ημερομηνία 21/12/2012, τα υψηλότερα ποσοστά υποστηρικτών της προφητείας των Μάγια, συναντώνται στη Ρωσία και την Πολωνία και τα μικρότερα, στη Μεγάλη Βρετανία.

    Η εκπρόσωπος της Ipsos, Keren Gottfried ανέφερε στο Reuters πως άνθρωποι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και ηλικίας κάτω των 35 είναι περισσότερο εκείνοι που δηλώνουν πως έχουν άγχος γιατί θα βιώσουν το τέλος του κόσμου. Ίσως γιατί οι μεγαλύτεροι έχουν ζήσει περισσότερο με αποτέλεσμα να μην έχουν τέτοιες ανασφάλειες.

    *Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε: Κίνα, Τουρκία, Ρωσία, Μεξικό, Νότιο Κορέα, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Αργεντινή, Ουγγαρία, Πολωνία, Σουηδία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Καναδά, Αυστραλία, Ιταλία, Νότιο Αφρική, Μεγάλη Βρετανία, Ινδονησία, Γερμανία.

    Πηγή: 20minutes.fr

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles