16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    10-26 Νοεμβρίου 2021 η εκδήλωση Science is Wonderful!

    Σε πλήρως ψηφιακή μορφή θα διεξαχθεί από τις 10-26 Νοεμβρίου 2021, η εκδήλωση «Science is Wonderful!» η  οποία  έχει ως  στόχο να μεταφέρει τον κόσμο της επιστήμης στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ευρώπη.

    Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί μια πρωτοβουλία των Δράσεων Marie SkłodowskaCurie (MSC), του προγράμματος-αναφοράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διδακτορική εκπαίδευση και τη μεταδιδακτορική κατάρτιση. Αξιόλογοι επιστήμονες οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τις Δράσεις MSC επιχειρούν να φέρουν την επιστήμη τους πιο κοντά στα παιδιά και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των νέων για την επιστήμη και την ερευνητική σταδιοδρομία, μέσα από διασκεδαστικούς και πρωτότυπους τρόπους. Οι ερευνητές αυτοί αποτελούν επίσης ισχυρά πρότυπα για παιδιά και εφήβους από όλο τον κόσμο.

    Η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει στις 10 Νοεμβρίου, με τα εγκαίνια και την έναρξη λειτουργίας του νέου ιστότοπου https://scienceiswonderful.eu/, και χαιρετισμό από την Ευρωπαία Επίτροπο Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Mariya Gabriel.

    Από τις 22 έως τις 26 Νοεμβρίου, μαθητές, δάσκαλοι αλλά και το ευρύ κοινό θα έχουν την ευκαιρία να εμπνευστούν από επιστήμονες όλων των κλάδων και να υποβάλουν ερωτήσεις μέσω των εξατομικευμένων συνεδριών «Γνωρίστε τον Επιστήμονα!», και να παρακολουθήσουν διαδικτυακά σεμινάρια, πειραματικές επιδείξεις κ.α. Η νέα πλατφόρμα Science is Wonderful! Digital θα παρέχει πρόσβαση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε  εκπαιδευτικούς πόρους όπως:

    • Βίντεο επιδείξεων
    • Εκπαιδευτικά βοηθήματα για πειράματα
    • Νέες ιδέες για μαθήματα
    • Εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες

    Η εκδήλωση είναι δωρεάν και οι εγγραφές για συμμετοχή μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα από τον σύνδεσμο https://scienceiswonderful.eu/

    Σε ότι αφορά την Κύπρο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα Εθνικά Σημεία Επαφής MSCA για το Πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη»:

    Δρ. Ιωάννης Θεοδώρου – E-mail: [email protected], Τηλ: 22 205038 και

    Δρ. Άγγελος Ντάντος – E-mail: [email protected], Τηλ: 22 205033

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles