13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    10 fun facts που δεν γνώριζες για το ποδόσφαιρο!

    Το ποδόσφαιρο είναι ο αδιαφιλονίκητος «Βασιλιάς των Σπορ» κι όχι άδικα, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο δηλώνουν φανατικοί λάτρεις και υποστηρικτές της στρογγυλής θεάς! Από το 19ο αιώνα που άρχισε να αποκτάει τη σύγχρονη μορφή του, το ποδόσφαιρο βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα, συνδέεται με την καθημερινότητα (σχεδόν) κάθε άνδρα (αλλά και με αρκετές γυναίκες fans) και για αυτό «παίζονται» και δαπανούνται αμύθητα χρηματικά ποσά! Οι περισσότεροι αγαπάμε το ποδόσφαιρο, όμως το πόσο καλά το γνωρίζουμε είναι άλλο θέμα (άλλωστε δεν έχουμε όλοι στο κεφάλι μας την ενσωματωμένη «Footipedia» του Χρήστου Σωτηρακόπουλου)… Για αυτό και ψάξαμε τα 10 πιο ενδιαφέροντα (και περίεργα) fun facts, τα οποία σχετίζονται με τον κόσμο του ποδοσφαίρου:

    • To 1993 στο Match ανάμεσα στις ομάδες της Παραγουάης, Sportivo Ameliano και General Caballero δόθηκαν ούτε 4, ούτε 5, αλλά 20 κόκκινες κάρτες!
    • Το 1995 απαγορεύτηκε η είσοδος στο γήπεδο σε έναν φανατικό οπαδό της Manchester City, ο οποίος είχε το κακό συνήθειο να βλέπει την αγαπημένη του ομάδα, συνοδεία με… νεκρές κότες τις οποίες έδενε γύρω από το λαιμό του.
    • Το ASEC Abidjan Club που παίζει στην Ακτή Ελεφαντοστού κατόρθωσε να παραμείνει αήττητο για 108 συνεχόμενα παιχνίδια, από το 1989 μέχρι το 1994!
    • Μια χώρα από την Γηραιά Ήπειρο έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι το τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκτός από δύο διοργανώσεις, το 1930 και το 1950.
    • To 1950 η Εθνική Ομάδα της Ινδίας αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς δεν τους επετράπη από την FIFA να παίξουν με γυμνά πόδια.
    • To 1969 σύσσωμη η ομάδα της Sampdoria περπάτησε περίπου 32 χιλιόμετρα για να φτάσει σε ένα μακρινό ορεινό Μοναστήρι κοντά στη Γένοβα. Ο λόγος ήταν ότι ήθελαν να ευχαριστήσουν την Παναγία για το γεγονός ότι απέφυγαν τον υποβιβασμό!
    • Το πρώτο συμβόλαιο του Messi υπογράφτηκε σε μία… χαρτοπετσέτα!
    • Το 1979 η αναμέτρηση ανάμεσα στην Falkirk και στην Inverness Thistle αναβλήθηκε 29 φορές λόγω… κακοκαιρίας!
    • O Mark Hughes είναι ο μοναδικός παίκτης που αγωνίστηκε σε δύο αγώνες την ίδια μέρα, μία με την Εθνική Ομάδα της Ουαλίας (το πρωί) και με την Μπάγερν Μονάχου (το απόγευμα).
    • Όταν ιδρύθηκε η Μπόκα Τζούνιορς στην Αργεντινή, οι υπεύθυνοι της δεν μπορούσαν να αποφασίσουν τα χρώματα της εμφάνισης τους. Η τελική τους επιλογή έγινε εντελώς τυχαία… επιλέγοντας τα χρώματα του πρώτου πλοίου που είδαν να δένει στο λιμάνι… ήταν ένα καράβι από τη Σουηδία!

    To ποδόσφαιρο λοιπόν είναι πάθος, τρόπος ζωής, διασκέδαση, και χαρά, αλλά σίγουρα δεν θα είχε φτάσει στα επίπεδα που βρίσκεται σήμερα εάν δεν υπήρχαν οι δυνατοί υποστηρικτές του. Σε αυτούς ανήκει και η NIVEA MEN, η αγαπημένη σειρά προϊόντων ανδρικής περιποίησης σε όλο τον κόσμο, στέκεται εδώ και πολλά χρόνια δίπλα στο ποδόσφαιρο και τους φιλάθλους – με σημαντικές χορηγίες, στηρίζοντας έμπρακτα τον αθλητισμό.

    O πρόεδρος της Super League Μηνάς Λυσάνδρου και ο Country Manager της BEIERSDORF Hellas Θεόδωρος Πουλόπουλος

    Πρόσφατα η NIVEA MEN σύναψε μια στρατηγικής σημασίας συμφωνία με την ελληνική Super League, αναλαμβάνοντας χρέη επίσημου χορηγού στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η συγκεκριμένη συνεργασία έχει σαν στόχο να αναδείξει τους κορυφαίους παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και τον θεσμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, μέσα από τη σκοπιά των πιο απαιτητικών αλλά δίκαιων κριτών, των φιλάθλων! Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στα γραφεία της Super League, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της χορηγικής συνεργασίας, μεταξύ της διοργανώτριας αρχής και της BEIERSDORF HELLAS S.A., για τα προϊόντα NIVEA MEN.

    Κάθε εβδομάδα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Super League http://www.slgr.gr/el/, όλοι οι φίλαθλοι, συμμετέχοντας στη διαδικτυακή ψηφοφορία για το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής, μπορούν να αναδείξουν το NIVEA MEN BEST GOAL. Στο τέλος κάθε μήνα, μέσω της ίδια διαδικτυακής πλατφόρμας μπορούν να επιλέξουν τον NIVEA MEN PLAYER OF THE MONTH, επιλέγοντας τον ποδοσφαιριστή που ξεχώρισε στους αγώνες του Πρωταθλήματος Super League. Με τη NIVEA το αγαπημένο μας σπορ αποκτάει άλλη διάσταση!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles