21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    10% μικρότερη διάρκεια μπαταρίας στα Galaxy S7 και S7 Edge μετά την αναβάθμιση σε Android 7.0 Nougat

    Τα Samsung Galaxy S7 και S7 Edge είναι δυο από τα πιο δημοφιλή Android smartphones της αγοράς και μόλις πριν από λίγες ημέρες αναβαθμίστηκαν στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, Android 7.0 Nougat. Εκτός από όλα τα νέα χαρακτηριστικά που αυτή η έκδοση προσφέρει και υπόσχονται να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την εμπειρία του χρήστη, αναφορές κάνουν λόγο για ένα σημαντικό μειονέκτημα, το οποίο δεν είναι άλλο από τη μειωμένη διάρκεια της μπαταρίας.

    s7-edge

    Παραδοσιακά, τα Galaxy S7 και S7 Edge προσέφεραν πολύ καλή διάρκεια μπαταρίας, η οποία μπορεί να έφθανε και τη μια ημέρα σε διάρκεια, ακόμη και αν το χρησιμοποιούσατε εντατικά, πόσο μάλλον το S7 Edge με την μπαταρία των 3.600 mah που διέθετε. Το Phonearena προέβη σε μερικές δοκιμές πρόσφατα σε μια προσπάθεια να διαπιστώσει τις επιδόσεις της μπαταρίας. Αντί αυτή να συμπεριφέρεται καλύτερα στο Android 7 Nougat όπως θα ανέμενε κανείς, με τις σαφείς βελτιώσεις που έχει η νέα έκδοση, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

    Όπως διαπίστωσε η ιστοσελίδα, η διάρκεια ζωής έχει μειωθεί κατά 10%. Οι δοκιμές διεξήχθησαν δυο φορές κιόλας για να αποτραπούν τυχόν λάθη, αλλά τα αποτελέσματα ήταν κάθε φορά ίδια. Έθεσαν τις οθόνες των smartphones σε επίπεδο φωτεινότητας 200 nits, ένα επίπεδο αρκετά ικανοποιητικό για χρήση σε εσωτερικούς χώρους. Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι αυτός και οι συνεργάτες του είχαν τα S7 και S7 Edge για πάνω από ένα χρόνο στο γραφείο τους. Θέλησαν να διαπιστώσουν δηλαδή και το έκαναν, ότι η μείωση που παρατηρήθηκε δεν οφείλεται στη παλαιότητα της μπαταρίας.

    Έτρεξαν ξανά τα tests και το μόνο που παρατήρησαν είναι μια πολύ μικρή επουσιώδη μείωση συσχετιζόμενη με την παλαιότητα, η οποία όμως δεν επηρέαζε το τελικό αποτέλεσμα. Αφού έκαναν αυτές τις προπαρασκευαστικές ενέργειες αναβάθμισαν τις συσκευές στο Android 7.0, (έκδοση Kerner 3.18.14). Τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι άκρως ενδιαφέροντα και συνοψίζονται παρακάτω.

    s7-center

    Το Galaxy S7 με την Nougat έκδοση του Android κατάφερε να σημειώσει έξι ώρες σε διάρκεια, ενώ μια ημέρα πριν, με το Android 6 Marshmallow σημείωσε 6 ώρες και 37 λεπτά. Πρόκειται για μια διαφορά της τάξεως του 9.4%. Το Galaxy S7 Edge, τα αποτελέσματα του οποίου μπορείτε να δείτε παρακάτω, κατάφερε να σημειώσει 6 ώρες και 35 λεπτά με την Nougat και 7 ώρες και 10 λεπτά με την Android 6 Marshmallow. Υπάρχει δηλαδή μια διαφορά, ύψους 8.1%.

    edge-center (1)

    To Android 7 Nougat ανανεώνει ριζικά το περιβάλλον χρήσης των S7 και S7 Edge της Samsung, αυξάνει τις επιδόσεις προσφέρει νέα χαρακτηριστικά και μεγαλύτερες δυνατότητες πολυδιεργασίας, μειώνει ωστόσο τη διάρκεια της μπαταρίας. Από τη στιγμή που είναι ένα πρόβλημα που σχετίζεται με το software μπορεί εύκολα να λυθεί σε νεότερη αναβάθμιση. Σε καμιά περίπτωση δεν ευθύνεται η παλαιότητα της μπαταρίας των συσκευών που έλαβαν χώρα στις δοκιμές. Αποκλειστικά υπεύθυνο είναι το Android 7.0 Nougat.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles